Petronas SRT mění složení týmů pro GP Aragonie

Tým Petronas Sepang Racing Team oznámil nové jezdecké složení svých týmů v MS silničních motocyklů. Malajci oficiálně potvrdili, že v Aragonii bude příští týden Jake Dixon znovu závodit v třídě MotoGP s Yamahou YZR-M1, na jeho místo přijde do Moto2 John McPhee a za Skota pojede v Moto3 jezdec série FIM CEV Repsol Syarifuddin Azman (Damok).

Britský závodník Jake Dixon jel první závod MotoGP minulý týden ve Velké Británii. Dle vedení týmu Petronas Sepang Racing předvedl solidní výkon a dostal další příležitost získávat zkušenosti z prostředí královské kubatury, protože s M1 a Valentinem Rossim v barvách Petronasu pojede závod také příští týden v Aragonii.

Místo Jake Dixona nastoupí do závodu Moto2 v Aragonii John McPhee, který je jezdcem třídy Moto3, kde hájí barvy týmu Petronas Sprinta Racing. Skot si tuto šanci rozhodně zaslouží, protože je již zkušeným závodníkem, který bohužel nedostává příležitosti jít v šampionátu o patro výš. Na místo McPhee přijde jezdec z FIM CEV Repsol Syarifuddin Azman (Damok). Pro Malajce je to premiéra v mistrovství světa.

„Současný dynamický stav našeho týmu umožňuje několik zajímavých příležitostí pro naše aktuální jezdce a zároveň i nové talenty,“ uvedl šéf týmu Razlan Razali. „S Jakeho premiérou v MotoGP při GP Velké Británie jsme byli spokojeni, takže mu v rámci GP Aragonie chceme dát další příležitost pokračovat v učení třídy MotoGP. Tím zůstalo volné sedle v třídě Moto2, které chceme dát Johnovi, pro něhož to bude premiéra. Tím nastal ideální prostor proto, dát šanci Syarifuddinu Azmanovi z FIM CEV. Azman už vyhrál v Barceloně a myslím, že to pro něho bude skvělá příležitost získat zkušenosti z prostředí mistrovství světa.“

John McPhee k nové výzvě uvedl: „Vyzkoušet si v Aragonii motocykl Moto2 je pro mě fantastická příležitost. Jako u všech ostatních jezdců je snem každého postupovat v jednotlivých kategoriích a já cítím, že jsem na takové úrovni a mám takové schopnosti, abych krok do Moto2 mohl udělat. Samozřejmě to bude nesmírně těžký úkol, protože na velké motorce budu závodit poprvé, protože moji jedinou zkušeností bylo v roce 2019 patnáct kol v Barceloně, jako poděkování týmu za vítězství v Le Mans. Jsem z této výzvy nesmírně nadšený a velmi motivovaný, takže se moc těším.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist