Pět let od Simoncelliho tragické nehody v Sepangu

Dnes je to na den přesně pět let od tragické nehody italského závodníka Marca Simoncelliho, který přímo na dráze okruhu Sepang International podlehl zraněním, která utrpěl během závodu královské kubatury Velké ceny Malajsie.

Závod Velké ceny Malajsie byl v roce 2011 předposledním podnikem sezony. Marco Simoncelli startoval do závodu MotoGP z páté pozice. Během klání pak nešťastně spadl v jedenácté zatáčce a místo, aby byl odstředivou silou vyvezen mimo dráhu, držel stále svoji motorku, která Itala v jednu chvíli dostala zpátky do závodní stopy, pod kola projíždějících jezdců.

Lékaři bojovali o život italského závodníka přímo na dráze, nicméně marně. Marco Simoncelli ve svých čtyřiadvaceti letech podlehl následkům zranění. Koncem října pak v kostele Santa Maria v Coriano proběhlo poslední rozloučení s Marcem Simoncellim.

Na Simoncelliho počest pojmenovali okruh v Misanu, po roce umístili v jedenácté zatáčce okruhu Sepang International pamětní desku, letos oficiálně vyřadili startovní číslo #58 a v příštím roce bude v MS závodit tým s přímým odkazem na italského závodníka.

Také letos proběhne vzpomínková akce na Masarykově okruhu v Brně. Na FB profilu Automotodromu píší: „Přijeďte s námi zavzpomínat na Marca Simoncelliho, který před pěti roky tragicky zemřel při závodu MotoGP v Sepangu. Letos se vracíme k původní vzpomínkové jízdě bez ambicí překonávat rekordy. A kromě SuperSic58 si připomeneme i Šoju Tomizawu a Luise Saloma.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist