Pešek je realista, i v Brně chce hlavně do desítky

Ví, že s polotovárním strojem zázraky čekat nemůže. Lukáš Pešek sice stále v hlavě nosí sladké vzpomínky na stupně vítězů, na něž na brněnském okruhu vystoupal před dvěma lety ještě v kubatuře do 125 ccm, přehnané cíle si však před nadcházející Velkou cenou České republiky silničních motocyklů nedává. Stejně jako v průběhu celé sezóny se chce poprat hlavně o umístění v elitní desítce.

Stejný cíl před sebe ostatně postavil už v loňském roce, kdy se v kubatuře do 250 ccm představil na Masarykově okruhu poprvé. Nakonec ale dojel po problémech na čtrnáctém místě a byl rád za bodované umístění. „Loni to nebylo povedené, mám ale výchozí nastavení a snad se z toho odrazím dál,“ věří Pešek před letošním závodem, jímž nakousne druhou stovku podniků mezi světovou elitou.


Už už se zdálo, že letos bude mezi nejlepší desítku nakukovat pravidelně. Jenže po nadějném vstupu do sezóny přišel útlum poznamenaný nemocí. „Nějaké body jsem pobral, určitě ale nejsem nadšený. Snad v druhé polovině sezóny budu pravidelně v první desítce a podaří se mi zajistit i konečné umístění mezi deseti nejlepšími. Nemám zas tak málo bodů, ale stát se může cokoliv. Můžu být klidně v první desítce, stejně jako patnáctý,“ komentuje třidvacetiletý závodník průběžné výsledky letošního roku.


Podnik v Brně je pro každého českého jezdce zvláštní výzvou, Peška nevyjímaje. „V Brně panuje neopakovatelná atmosféra, kterou čeští jezdci nikde jinde nezažijí. I když trať zcela nevyhovuje motocyklu, který máme. Hlavně v poslední pasáži, která je hodně do kopce a slabší stroje tam ztrácejí,“ odhaluje záludnosti náročného okruhu.

Proto si nestaví vzdušné zámky. „Třetí místo ve stopětadvacítkách zatím bylo to nejlepší, co jsem v Brně zažil. Letos nad stupni vítězů nepřemýšlím. Do budoucna to ale určitě přebiju,“ věří Pešek, jehož hlavním cílem pro další sezónu je úspěšný vstup do nové kategorie Moto2. 


Bez ohledu na výsledky ani letos ale nehodlá přerušit tradici a na okruh vyjede s upravenou výstrojí. „Do sobotní kvalifikace vyjedu s novým designem na helmě. Víc prozrazovat nechci, snad jen, že to bude pecka, něco podobného jste ještě neviděli,“ slibuje všem příznivcům rychlých kol.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist