Pedrosu může u Hondy v roce 2019 nahradit Mir

Britský Autosport přišel s informací, že Španěl Joan Mir má podepsanou předběžnou smlouvu s Hondou a v případě, že bude aktivována, nahradí od sezony 2019 u tovární stáje Repsol Hondy Daniho Pedrosu, který tam závodí od roku 2006.

Španěl Joan Mir loni vyhrál titul v třídě Moto3 a přestoupil do kategorie Moto2, kde je jezdcem týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Po pěti odjetých závodech mu patří jak průběžná sedmá příčka, tak nyní i slušná šance postoupit k vítěznému MotoGP týmu japonského výrobce.

Úřadující mistr světa Marc Márquez s HRC prodloužil už před startem letošní sezony, ale pozice jeho týmového kolegy je prozatím stále otevření, co se týče roku 2019 a dál. V hledáčku Hondy byl Johann Zarco, jenže ten podepsal s KTM, takže teď zvolili jako alternativu zkušenému Pedrosovi mladého závodníka Joana Mira.

K definitivnímu rozhodnutí má dojít do závodu v Barceloně, což je přibližně polovina června. Mirova předběžná smlouva má ale vypršet už koncem května a jakmile se tak stane, bude volným hráčem v rámci možným jednáním s Ducati nebo Suzuki. Oba výrobci totiž o Španěla projevili také zájem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist