Pedrosa má po operaci, jak úspěšná byla ukáže čas

Španělský závodník Dani Pedrosa dnes dopoledne podstoupil operativní zákrok pravého předloktí. Jezdce Repsol Hondy trápí zdravotní problémy známé u závodních jezdců pod označením Arm pump. Problém nastane, když svaly v předloktí pracují tak intenzivně, že dojde k přiškrcení krevního toku k ruce. Krevní tok směřující k předloktí je najednou vyšší než ten, který směřuje zpátky, což vytváří tlak, snižuje okysličení, jezdci způsobuje velké bolesti a znecitlivění prstů. Dvouhodinová operace měla být dle prvních informací úspěšná, Dani Pedrosa zůstává v nemocnici na pozorování a pokud nedojde ke komplikacím bude propuštěn do domácího ošetření.

Operace, kterou v pátek ráno provedl Dr. Angel Villamor při lokální anestezii a za použití operačního mikroskopu, by měla Pedrosovi umožnit dál normálně závodit, třebaže řada jiných lékařů již operativní zásah nedoporučovala.

V průběhu zákroku odstranili fasciální obal ze svalu pravého předloktí, který byl nepružný, nereagoval na zvětšení objemu svalové hmoty a tudíž se v tomto místě zvyšoval tlak, který měl za následek silné bolesti. Samozřejmě definitivní stanovisko ohledně úspěšnosti zákroku sdělí šéf madridské iQtra Medicina Avanzada až po řadě vyšetření, která teď budou následovat.
Na základě těchto pooperačních vyšetření se dále stanoví, kdy bude možné začít s fyzioterapií, jak přesně bude vypadat a kdy bude možné začít plánovat konkrétní termín návratu zpátky do sedla závodní motorky. Doba léčby se předpokládá v rozmezí čtyř až šestí týdnů, ale poslední slovo bude mít v tomto směru Dr. Angel Villamor.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist