Pedrosa: Čtyři týdny bez tréninku

Poněkud lépe než jeho velký letošní soupeř Valentino Rossi, dopadl letošní vicemistr světa Dani Pedrosa, který proti původnímu lékařskému názoru nakonec podruhé už "pod nůž" nemusí!

O něco lépe, než třetí jezdec letošní tabulky MotoGP Valentino Rossi, je na tom letošní vicemistr světa MotoGP Dani Pedrosa. Ten sice nemusí "pod nůž", jak se původně také uvažovalo, ale musí 4 týdny nuceně odpočívat. Ptáte se proč? Po pádu v Motegi - při prvním volném tréninku - si španělský jezdec zlomil levou klíční kost. Musel pochopitelně vynechat Motegi, Sepang a také Phillip Island.
 

S velkým sebezapřením pak závodil v Estorilu a pochopitelně doma ve finále ve Valencii. Cíl se mu, i přes tři vynechané závody - podařilo nakonec splnit, tovární jezdec HRC uhájil druhé místo a titul vicemistra světa MotoGP. Ovšem na zraněném místě je velký zánět a tak lékaři nařídili 4 týdenní odpočinek. "Zraněné místo na levé klíční kosti je v místě voperování titanové destičky hodně zaníceno a je potřeba čtyř týdnů, aby se to zhojilo", řekl Dr. Xavier Mir z universitní nemocice "Dexeus" v Barceloně, kde se Pedrosa podrobil lékařské prohlídce a dodal: "Naštěstí už nebude potřeba žádná další operace, neboť klíční kost je stabilní." 


Tovární pilot Hondy Dani Pedrosa by tak mohl další trénink zahájit v polovině prosince a být fyzicky dobře připraven už na první testy MotoGP začátkem února 2011 v Sepangu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist