Otocil Biaggi kormidlem a vesluje nazpet do pristavu ?

Jeste ve ctvrtek se po jeho rozhovoru pro PayTV Sky Italia zdalo byt pravdepodobne, ze Max Biaggi nema zadnou zajimavou nabidku na rok 2006. Ale o nekolik hodin pozdeji rekl Riman v rozhovoru pro agenturu ANSA, ze "V roce 2006 budu urcite na startu. To garantuji. Nebude to sice Honda, kterou jsem jezdil, ale mam nekolik nabidek, ktere nyni zvazuji".

Biaggiho nejvetsim triumfem v rukou nejsou jen jeho dosavadni uspechy - jako napr. 111 podiovych umisteni (6. misto v historicke tabulce - poznamka Bosso), ale take plny kufr sponzorskych penez od Camelu. Ovsem sance najit konkurence schopny tym, je den ode dne mensi. A tak logicky - po odreknuti Hondy, Yamahy, Ducati a Suzuki, zbyva pouze Kawasaki. Kawasaki Racing Team ma sice dlouhodobe pod smlouvou japonskeho jezdce Shinya Nakana a nove i francouzskeho zavodnika, "krale padu", Randy de Puineta, ale v zasade je zde moznost nasazeni jeste i tretiho motocyklu, coz je ostatne i prani Dorny (ta chce aby se defacto zredukoval pocet "zakaznickych tymu", ale naopak tovarny nasadili po 2 stajich a 4 zavodnicich, jako to doposud delaji pouze Honda a Yamaha). A dejme opet slovo "rimskemu cisari" : Chtel bych jeste nejakou dobu mit radost ze zavodeni, a letos jsem k tomu moc prilezitosti nemel", rekl agenture ANSA Max Biaggi. Jestli bude italsky jezdec "patrit" v pristim roce k tomuto "tymu", neni dnes jasne. Jeho velky sen, stat se mistrem sveta MotoGP se tim take sice nenaplni, pokud ale dopadne jednani tak, ze se Camel, Kawasaki a Biaggi domluvi, ukaze Max hodne odvahy zariskovat a v kazdem pripade ziska nazpet ztracene sympatie a image, ktere si sam svymi vyroky ponekud pokazil. A to nemluve o tom, kdyz by se mu na tomto "podradnem" motocyklu podarilo ziskat jakykoliv mimoradny a necekany uspech.
A zaverem: Takova Superstar, jakym bezesporu Max Biaggi je, by probrala z urcite letargie inzenyry od Kawasaki a take Shinya Nakana by prichod 4-nasobneho mistra sveta urcite motivoval k jeste mnohem lepsim vykonum.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist