Osmým místem Nakasuga překonal své maximum z roku 2012

Katsuyuki Nakasuga nastoupil do japonské Grand Prix na divokou kartu a společně s týmem Yamaha Factory Racing jeli v barevné kombinaci připomínající šedesáté výročí založení společnosti Yamaha Motor. Japonec do závodu startoval patnáctý a cílem projel osmý čímž překonal své maximum z roku 2012, kdy byl devátý.

Japonec Katsuyuki Nakasuga je testovacím jezdcem tří ladiček a samozřejmě je pro něho velkou ctí jet závod v sedle YZR-M1, kterou společně s testovacím týmem v Japonsku intenzivně vyvíjí. Také jeho výkon byl velmi dobrý, třebaže on sám s výsledkem není až tak spokojen, protože posun pořadím zaznamenal také díky pádu jeho soupeřů. To ale on neovlivní a své kvality jasně předvedl.

„Cílem bylo udržet pozici do patnáctého místa a pak jít pořadím nahoru jak jen to bude možné. Nemůžu říct, že jsme s dnešním osmým místem spokojený, ale přijímám fakt, že tento výsledek ukazuje na to, jak na tom jsem,“ prozradil Katsuyuki Nakasuga. „Během závodu jsem si užil soupeření s mými dvěma týmovými kolegy z osmihodinovky v Suzuce. Dokázal jsem předjet Bradley Smithe a dostat se za Pola Espargara, který jak mě uviděl tak zrychlil.“

„I když to byl velmi náročný závod ať už z hlediska pneumatik, tak stroje samotného, skutečnost, že výsledek tohoto podniku určil bitvu o titul čistě mezi Rossiho s Lorenzem mi působí velkou radost vzhledem k mé roli při vývoji M1, jako testovacího jezdce. Jsem opravdu spokojený s prací, kterou jsem v tomto směru odvedl.“

„Podmínky na dráze nebyly snadné a už jen fakt, že jsem dokázal s jezdci MotoGP soupeřit až do konce mi dává velký pocit důvěry. Také jsme na mokré dráze získali spoustu dat v závodních podmínkách, takže mám skutečně pocit, že to byl smysluplný víkend,“ dodal japonský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist