Oliveira je po operaci ramene, chce stihnout únorové testy

Jezdec týmu Red Bull KTM Tech 3, Miguel Oliveira, je po operaci pravého ramene. Portugalec měl těžký pád v Austrálii, kde nakonec nezávodil a do závodu nenastoupil kvůli zranění zápěstí ani v Malajsii. Cílem měl být poslední podnik sezony ve Valencii. Nakonec se Oliveira rozhodl na základě doporučení lékařů vyřešit především problém s ramenem.

Zranění ramene je u Miguela Oliveiry dlouhodobé, jelikož se s tím spojené potíže táhnou už od Siverstonu. K rozhodnutí podstoupit operaci už nyní zřejmě vedly problémy způsobené další nehodou z Austrálie, protože ač Oliveira chtěl, a zkoušel to v prvním tréninku, bolest zápěstí mu neumožnila pokračovat v dalším průběhu Velké ceny Malajsie.

Jelikož Oliveira v Malajsii nezávodil, vrátil se okamžitě do Evropy a tam podstoupil operaci ramene, aby stihl únorové testy. Společně s týmem to potvrdil zprávami na sociálních sítích. „Jak už asi víte, Miguel podstoupil operaci ramene a my věříme, že to vše dopadne dobře,“ uvedl šéf týmu Red Bull KTM Tech 3, Herve Poncharal. „Bylo to nejlepší řešení. Měl by být v pořádku do dvou měsíců, takže sice mine Valencii, ale bude připraven na první testy v Sepangu, což je hlavní.“

„Moc rád bych mu poděkoval, protože od Silverstonu jezdil s velkými bolestmi a nikdy to nevzdal. Nechtěl o tom moc mluvit, ale věděl jsem, že má bolesti, což je pokaždé hendikep. Miguel je ale skutečný gentleman, opravdový rychlý jezdec MotoGP. Jeho premiéra v královské kubatuře nebyla snadná, ale předvedl rychlost a obrovské odhodlání, takže se už nemůžu dočkat až ho uvidím znovu v plné kondici v sedle motorky."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist