Okruh Bugatti Yamaze sedí, Quartararo s Viňalesem míří vysoko

Pro Fabia Quartarara je Velká cena Francie jeho domácím podnikem a prvním závodem po operaci pravého předloktí. Tu podstoupil 4.května, tedy krátce po skončení závodu v Jerezu. Jaký bude jeho zdravotní stav ukáží až první tréninky, každopádně je průběžně druhý, jen dva body za lídrem. Třetí Maverick Viňales by ve Francii rád získal potřebné body k tomu, aby se pořadím posunul blíž předním příčkám.

Francouz Fabio Quartararo nebyl v Jerezu daleko od vítězství, ale problém s pravým předloktím (Compartment Syndrom) mu v tom zabránil. Jezdec tovární Yamahy situaci vyřešil operací podobně jak to krátce před ním udělal Jack Miller nebo Iker Lecuona. „Samozřejmě, způsob jakým pro nás skončil závod Velké ceny Španělska nebyl šťastný, ale pokud to dáme stranou tak pozitivní bylo, že jsme byli natolik rychlí, že šlo bojovat o stupně vítězů nebo vítězství samotné,“ uvedl Francouz.

„Podstoupil jsem operační zákrok a ten byl úspěšný. Už jsem od té doby trénoval a jsem v tomto ohledu pozitivní. Každopádně je cesta do Le Mans pokaždé moc hezká, jelikož je to můj domácí závod. Budu se snažit na maximum, abych byl co nejdřív znovu nahoře,“ dodal Quartararo.

Španěl Maverick Viňales zná dráhu v Le Mans velmi dobře, dokázal tam vyhrát a nyní by bral plný počet bodů všemi deseti, protože jedině tak se dokáže přiblížit boji o titul mistra světa. Prozatím je průběžně třetí, a šestnáct bodů ho dělí od vedení v soutěži. „Pro nás to bude zajímavý víkend,“ řek Viňales. „Pozitivní test v Jerezu nám dodal speciální motivaci. Jsem opravdu zvědavý, zda co jsme nalezli tam tu bude také fungovat a co můžeme o nadcházejícím víkendu udělat.“

„Le Mans je okruhem, který mám rád. Měl jsem tam zajímavé bitvy a obvykle tam bývám konkurenceschopný, jelikož charakter dráhy sedí naši motorce. Také ale víme, že počasí může být v průběhu GP zrádné. Má tendece se rychle měnit, takže na to budeme muset brát zřetel a udělat vše proto, abychom byli konkurenceschopní za jakýchkoliv podmínek.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist