Ohlasy ze stupňů vítězů MotoGP Velké ceny Katalánska

Jorge Lorenzo potvrdil v katalánské Velké ceně formu z minulého podniku v Mugellu a opět si dojel pro první místo. O ně s ním bojoval Marc Márquez, který měl výborný start závodu a chvíli jej také vedl. Nakonec však na tempo svého krajana nestačil a dojel si pro druhou pozici. Třetí místo pak po pádu Andrei Doviziosa obsadil Valentino Rossi, jenž zůstává v průběžném hodnocení šampionátu na druhé příčce.

MotoGP – Závod / Velká cena Katalánska

1. Jorge Lorenzo (Ducati Team) – MS 7. místo … 66 bodů (-49)

"Dnešní vítězství bylo naprosto fantastické! Ukázali jsme, že dokážeme vyhrát i bez toho, aniž bychom vjeli do první zatáčky závodů na vedoucí pozici. Závod byl ale skutečně komplikovaný. Špatně jsem odstartoval a ztratil nějaké metry na Márqueze, ale řekl jsem si, že závod je dlouhý, a že musím zůstat v klidu. Nebylo moc těžké dostat se před Marca, ale i po předjetí jezdil až konce závodu kousek za mnou. Řekl bych, že jsme teď opravdu konkurenceschopní, a že má Ducati ten nejlepší motocykl v historii: já i Dovi jsme o víkendu byli konkurenceschopní. Musíme teď naší situace co nejvíce využít, protože Desmosedici funguje dobře v prakticky na každé trati. Navíc není ani opotřebení pneumatik tak velké, což je obrovská výhoda. Teď si půjdeme užít naše vítězství a pak začneme přemýšlet nad dalším závodem."

2. Marc Márquez (Repsol Honda Team) - MS 1. místo ... 115 bodů

"Dnešní závod jsme chtěli zvládnout co nejlépe a jet chytře. V prvních kolech jsem na to samozřejmě tlačil, protože bylo důležité zůstat v kontaktu s Jorgem a poodjet soupeřům. Když se mi pak podařilo vybudovat si pohodlný náskok, snažil jsem se jen držet tempo. Dokonce jsem v závěru trochu zpomalil, protože dojet Lorenza bylo nemožné. Navíc jsem viděl, že hodně jezdců spadlo, takže jsem v průběhu závodu přemýšlel více než obvykle. Myslím si však, že dojet na druhém místě je pro nás z hlediska šampionátu důležité. Přijeli jsme sem s náskokem 23 bodů a do Assenu odjíždíme s 27bodovým. Je na čase zamyslet se nad současnou situací a pokusit se ji využít, jak nejlépe to bude možné. V Mugellu jsme chybovali a já jsem nad tím hodně přemýšlel. Je pravda, že když nevyhrajete, vždycky budete přemýšlet nad tím, co jste mohli udělat lépe, ale být na pódiu je také dobrý výsledek! Pravděpodobně nás čekají ještě hodně náročné závody, ale co je pro nás dobré - do každého závodu jsme se zatím dokázali dobře připravit."

3. Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – MS 2. místo … 88 bodů (-27)

"Po včerejších trénincích jsem zaznamenal, že jsou moji rivalové o něco rychlejší než já. Dneska ráno se mému týmu společně se Silvanem podařilo vylepšit nastavení, což mi umožnilo jet trochu rychleji. Neztrácel jsem na vedoucí jezdce hodně, ale zároveň jsem nejezdil blízko nich. Později Dovi chyboval a já jsem získal pódium. Jsem šťastný, protože minulý rok jsme s touto tratí hodně bojovali - byla to katastrofa - zatímco tento rok jsem byl schopen udržet si dobré tempo až do konce závodu. Získané body jsou zároveň velmi důležité do celkového hodnocení šampionátu, protože jsme trochu navýšili náš náskok na druhém místě. Musíme takto pokračovat i nadále."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 14 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KARING přispěl 2 Kč
Indian82 přispěl 2 Kč
Pastell přispěl 2 Kč
Bombista přispěl 2 Kč
BSA přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
genor přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist