Ohlasy na závod MotoGP v Itálii (1)

První část jezdeckých ohlasů na závod MotoGP v italském Mugellu.

Valentino Rossi (1. místo – Yamaha)
Vyhrát znova v Mugellu je pro mě neuvěřitelné, stále jsem velmi šťastný. Závodit zde před mými fanoušky je něco neuvěřitelného, dávají mi zvláštní motivaci. Je neuvěřitelné vidět okolo dráhy tolik žluté barvy. Dnes to byl báječný závod. Všechno šlo podle plánu, jak jsme doufali bylo sucho a vyšlo slunce. Můj tým skvěle pracoval, připravil mi perfektní motocykl. Mohl jsem jezdit jak jsem potřeboval, patří jim za to obrovské díky, stejně jako Michelinu. Neměl jsem dobrý začátek, ale jakmile se pneumatiky mé M1 zahřály, tak jsem opravdu letěl a byl jsem schopný bojovat o první místo. V prvních kolech všichni jeli na 100%, první kola byla proto ohromná zábava. Dnes to byl pro mě opravdu perfektní závod, cítil jsem že všichni jsou na mé straně. Mugello je kouzelný okruh a toto vítězství nám dává hodně síly a důvěry pro další závody. Měl jsem pro tento závod zvláštní helmu s velkým srdcem a myslím si, že jsem ukázal, že mám své srdce opravdu hodně pro Yamahu. Je to pro mě báječný, báječný moment!
Daniel Pedrosa (2. místo – Honda)
Start jsem měl dobrý a byl jsem také schopný předjet mnoho jezdců. Pak jsem měl kontakt v první zatáčce, byl to velmi kritický okamžik, ale dostal jsem se do svého rytmu. V první polovině závodu byl můj výkon opravdu výborný, byl jsem schopný dostat se až do vedení. Pak jsem začal mít stejné problémy jako v několika předchozích závodech tohoto roku. Mohl jsem vidět, jak mi Valentino pomalu ujíždí. Pokoušel jsem se zrychlit, ale klouzaly se mi obě kola, tak jsem nemohl na pneumatiky tvrdě zatlačit. Musel jsem trochu zvolnit a spokojit se s druhým místem.
Alex Barros (3. místo – Ducati)
Jsem samozřejmě opravdu šťastný, že jsem získal mé první pódium v této sezóně, které bylo navíc ve správnou dobu. Mugello je domácí závod pro Ducati a Pramac, jsem rád, že jsem jim mohl dát tento výsledek. Rád bych poděkoval celému týmu Pramac d'Antin za jejich velmi dobrou práci a také Bridgestonu, který mi poskytl pneumatiky schopné dostat se na pódium. Po čtvrtém místě v Turecku jsem měl v dalších závodech trochu smůly, je proto dobré získat takovýto výsledek a navíc na okruhu, který mám hodně rád. Nyní doufám, že svou konkurenceschopnost budu moci opět ukázat. Můj tým pracuje dobře, jsem si naší společnou prací jistý.
Casey Stoner (4. místo – Ducati)
Byl to velmi obtížný závod. Po zahřátí pneumatik jsem věděl, že to bude boj, ale myslel jsem si, že budu schopný dosáhnout na pódium. Nakonec jsem byl opravdu blízko první trojici, ale nedostal jsem se do ní. V každém případě bych rád poděkoval týmu, protože jsme vyzkoušeli během tohoto víkendu vše, co bylo možné. Bohužel podmínky pro nás nebyly dobré. Dozvěděl jsem se ovšem několik věcí, které mne v Barceloně vrátí silnějšího. Největší problém jsem dnes měl v rychlých zatáčkách, kde jsem postrádal trochu přilnavost. Jak jsem řekl, měli bychom být schopni tento problém před dalším závodem vyřešit a pak tam získat lepší výsledek.
John Hopkins (5. místo – Suzuki)
Byl to těžký, ale krásný závod. Rád bych pro Rizla Suzuki získal dnes pódium, ale nebylo to možné. Po startu to bylo opravdu těžké, dostal jsem se do souboje s Valentinem, což bylo opravdu příjemné – krásný souboj a velká zábava. Pak najednou Rossi, Pedrosa a Stoner začali ujíždět a já věděl, že musím zůstat s nimi. Udělal jsem vše co jsem mohl, abych se jich udržel. Dobré byly pneumatiky. Myslím si, že i když jsme měli málo času na výběr suchých pneumatik, byla naše volba dobrá. Motorka byla také dobrá, zvláště na brzdách, kdy se chovala stabilně. Mechanici tento víkend odvedli fantastickou práci, zvláště uvážím li, v jakých podmínkách museli pracovat. Patří jim velký dík. Nyní jsem připravený jet do Catalunye, na okruh, který se mi opravdu líbí. Uvidím na co budu schopný dosáhnou tam!
Toni Elías (6. místo – Honda)
Šesté místo v Mugellu je dobrý výsledek, zvláště, když jsem startoval z patnáctého místa. V zahřívacím tréninku odvedl tým výbornou práci, když se nám podařilo udělat velký krok vpřed v nastavení. Měl jsem dobrý start a chtěl jsem si v prvních kolech vybudovat dobrou pozici. Bohužel výběr přední pneumatiky nebyl nejlepší, pneumatika na dnešní podmínky byla hodně měkká. Po několika kolech jsem nemohl jezdit tak tvrdě jak jsem chtěl. Jsem šťastný, ale už se těším na příští neděli, kdy budu závodit před mými domácími fanoušky.
Loris Capirossi (7. místo – Ducati)
Dal jsem do toho dnes vše co šlo a dokonce v začátku závodu to vypadalo dobře. Ovšem pak jsem měl dvě krizové situace. Nejprve v zatáčce Arrabbiata 1 a pak v Arrabbiata 2, kde jsem ztratil kontrolu nad předním kolem a málem havaroval. Ztratil jsem důvěru k přednímu kolo a nebyl jsem proto schopný udržet původní rychlost. Musel jsem zpomalit. Bohužel povětrnostní podmínky během víkendu nám nedovolili udělat potřebnou práci na mém novém motoru, který jsem dnes použil k závodu. Je to motor, který by se měl více hodit k mému jezdeckému stylu, ale bohužel dnes postrádal potřebný výkon. V každém případě bylo dnes dobré vrátit se mezi nejlepší. V Barceloně budeme během tréninků pokračovat na práci pro mé zlepšení.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist