Ohlasy MotoGP: Ve Francii se na pole position kvalifikoval Fabio Quartararo. Z první řady i Miller s Petruccim

Do nedělního závodu MotoGP, který odstartuje netradičně ve 13 hodin, vyrazí z prvního místa Fabio Quartararo. Francouzovi se oproti pátku dařilo už od ranního volného tréninku, který ovládl. Odpoledne pak svou formu potvrdil vítězstvím v kvalifikaci. Na druhém místě skončil Jack Miller se ztrátou 0,222 sekundy, na třetí pozici pak po překonání Cala Crutchlowa skončil Danilo Petrucci.

MotoGP - Kvalifikace / SHARK Helmets Grand Prix de France

1. Fabio Quartararo (Sepang Racing Team ) – 1'31.315 ... pole positon

„Je skvělé být zpět na pole position, navíc tady doma ve Francii. Na motorce jsem se cítil skvěle a stejně dopadla i kvalifikace; už náš první výjezd byl velmi dobrý. V té chvíli jsem věděl, že si chci dojet pro pole position. Jde o můj druhý start z prvního místa v Le Mans a mám z toho velkou radost. Musím se soustředit na úvodní kola závodu, rád bych zůstal vepředu s ostatními. Uvidíme, jaké bude tempo závodu. Tým odvedl fantastickou práci.“

2. Jack Miller (Pramac Racing) - 1'31.537 ... + 0,222

„Opravdu pozitivní den, mám radost. Tenhle víkend se nám v práci dařilo a můj pocit na motorce i na trati je dobrý. Startovat z první řady je hodně důležité, pokusím se odstartovat dobře a příliš neriskovat. Počasí se moc nebojím, naštěstí se dokážu rychle adaptovat."

3. Danilo Petrucci (Ducati Team) - 1'31.674 ... + 0,359

„Mám radost, že jsem po tak dlouhé době zpět v první řadě. Dneska ráno jsem cítil, že máme na to, předvést dobrou kvalifikaci. Ve třetím volném tréninku jsem kvůli žlutým vlajkám zmeškal příležitost zajet natolik dobré kolo, abych postoupil rovnou do Q2. Nicméně, povedlo se nám z toho udělat skvělou kvalifikaci. Zítra bude velmi důležité dobře odstartovat, minimálně deset jezdců má na to bojovat o pódium. Po závodě v Katalánsku jsem našel celkem dobrý pocit na brzdách a i když budou zítra teploty nízké, cítím, že si můžeme dojet pro dobrý výsledek."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist