Ohlasy MotoGP na brněnský závod (2)

Pokračování jezdeckých ohlasů na závod MotoGP v Brně. Dnes se podívejme na jezdce od osmého do třináctého místa.

Randy de Puniet (8. místo – Kawasaki/Bridgestone):
Start byl lepší než v minulosti, ale kvalifikace se včera nepovedla a tak jak jsem předpokládal, byl to trošku handicap. Včera jsem zkoušel tvrdší závodní pneumatiku a ta nevypadala dobře. S tou co jsem použil dnes jsem měl nějaké problémy v přilnavosti. Přední pneumatika vypadala riskantně pro případné předjíždění. Přesto jsem se pokusil odvádět maximum. Čekal jsem jestli Rossi udělá chybu, jenže on jí neudělal, byl to ale dobrý boj a skončil osmým místem, což není zase tak špatný výsledek. Celkově to byl dobrý víkend, těším se na dvoudenní testování při kterém bychom mohli trochu náš motocykl pro další závody vylepšit.
Alex Barros (9. místo – Ducati/Bridgestone):
Nejsem s mým výsledkem spokojený, od tohoto závodu jsem očekával trochu více. Měl jsem dobrý start, ale mé postavení při startu mi opravdu hodně vadilo. Na začátku závodu jsem napadal hodně jezdců, kteří jeli přede mnou a tak jsem se nemohl dostat do správného rytmu. Následkem toho nedosáhly pneumatiky na optimální teplotu a já tak ztratil hodně času než začaly správně fungovat. Po pár kolech jsem začal jezdit rychleji, ale vedoucí skupina byla již daleko na dojetí. Z tohoto výsledku závodu jsem velmi nešťastný, ale jsem optimistický pro budoucnost a věřím v získání dobrého výsledku v Misanu.
Carlos Checa (10. místo – Honda/Michelin):
Asi to je divné říci, ale jsem spokojený s desátým místem. Tým odvedl tento víkend hodně tvrdou práci a já si myslím, že jsme dosáhli tolik, kolik bylo jen možné. Nyní máme dvoudenní test. V závodě jsem bojoval s Guintolim a Eliasem, to byla větší zábava, něž kdybych jezdil sám. Takhle bylo hodně předjíždění. Z hlediska motoru jsme nyní v dobré situaci, ale ještě potřebujeme zlepšit podvozek a pneumatiky.
Toni Elías (11. místo – Honda/Bridgestone):
Jsem opravdu velmi rád a spokojený, že jsem tento závod dokončil. Uvážím li stav mého zdraví, tak jedenácté místo není špatné. Brno má hodně změny směru jízdy a to vyžaduje dobře připravené tělo, z tohoto důvodu jsem s tím trochu bojoval, především s bolestí v noze [Poznámka: Elías nastoupil po zlomenině stehenní kosti]. Nyní máme dva týdny tvrdé práce a také dva týdny času na doléčení zranění. Chtěl bych být na Misano připravený, to je domovský závod mého týmu. Ve skutečnosti je sídlo týmu pouze několik kilometrů od okruhu, tedy v San Clementu.
Anthony West (12. místo – Kawasaki/Bridgestone):
Celý víkend jsem trochu bojoval. Abych řekl pravdu, tak to pro mě byl velmi obtížný závod. Start byl pozitivní, pak mi trvalo několik kol, než jsem našel dobrý rytmus. Asi v polovině závodu jsem se začal cítit dobře, opravdu silně. Cítil jsem, že v některých sekcích jsem rychlejší než ostatní chlapci, ale v jiných mě naopak poráželi. S problémem v přilnavosti pneumatiky bylo těžké bojovat. Pro mě to byl těžký závod. Je zde několik věcí, na kterých musíme pracovat, oba, já i motocykl. Jsem rád, že zde máme nějaké testování a těším se na něj. To je to, co nyní opravdu potřebuji. Kvalifikace byla pro mě velmi těžká, na závodních pneumatikách jsem jezdil rychleji něž na kvalifikačních. Musím se tedy ještě hodně učit. Ale již se také dívám vpřed k dalšímu závodu. Mám rád Misano a vím, že bych tam měl mít výhodu.
Sylvain Guintoli (13. místo – Yamaha/Dunlop):
Víkend byl velmi dobrý. Již v pátek se nám dařilo a v sobotu jsme to dovršili při tréninku. Ve včerejší kvalifikaci jsme byli pouze 0,1 sekundy za Valentinem Rossim, což potvrdilo další krok vřed, který udělal Dunlop se svou kvalifikační pneumatikou. Pro závod jsme v oblasti zadní pneumatiky udělali nejlepší volbu jakou jsme měli. S přední pneumatikou jsem neměl žádné problémy, podařilo se mi probít přes skupinu jezdců. Druhá část závodu však znamenala ztrátu rychlosti, protože jsem měl problém s přilnavostí zádní pneumatiky, která byla hodně opotřebovaná zejména na levé straně. Udělal jsem maximum, které jsem udělat mohl, jsem proto s víkendem spokojený. Nyní se opravdu těším do Misana. Myslím si, že to bude pro každého výrobce pneumatik stejné a možná to bude jediný závod, kde bude fungovat nové pravidlo o pneumatikách. Nemohu se tedy dočkat až se tam dostaneme. Chtěl bych také poděkovat týmu i Dunlopu za jejich tvrdou práci.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist