Ohlasy jezdců MotoGP na Qatar (3)

Třetí a poslední pokračování ohlasů jezdců třídy MotoGP na jejich první závodu roku 2007.

Alex Hofmann (Ducati) (11. místo)
Jsem s dnešním závodem docela spokojený, ale vím, že můžu jezdit ještě lépe. Ukázal jsem během zimních testů, že můžu jezdit stabilně rychle. Zde v Qataru to nebylo nejlepší a z mnoha důvodů jsem na vině já. Dnes jsem měl dobrý start a v první zatáčce jsem byl desátý. Bohužel Vermeulen udeřil přední pneumatikou do mé pravé nohy a postavil mě tak na chvilku mimo hru. Z tohoto důvodu byl můj postup z devatenácté pozice na jedenáctou dobrý. Má rychlost by mi dovolila bojovat v první desítce, což by potvrdilo dobrou práci mého týmu, Ducati a pneumatik Bridgestone. Chtěl bych všem za jejich úsilí poděkovat a doufám, že jim to v Jerezu splatím.
Olivier Jacque (Kawasaki) (12. místo)
Přemýšlím jak těžké byly testy, neočekával jsem, že skončím takto. Dvanácté místo není to, kde chci být, ale s rytmem jízdy i souboji jsem byl spokojen. Zpočátku jsem si z nedostatku výkonu nedělal starosti. Jezdilo se mi dobře a i souboj s Eliasem a Robertsem byl dobrý. V posledním kole, kdy jsem jezdil za Eliasem, mě on trochu překvapil a já musel jet zeširoka. Předjel mě i Roberts, ale poslední zatáčku, do které jsem brzdil trochu později, jsem mohl projet rychleji a to mi umožnilo poskočit kupředu. Bylo nádherné vrátit se k závodění a pochopit trochu více motocykl.
Kenny Roberts (KR212V) (13. místo)
Upřímně řečeno, nemám cokoliv pozitivního, co bych řekl o tomto závodě. Pouze potřebujeme pokračovat v tvrdé práci a jit v Jerezu za zlepšením.
Toni Elías (Honda) (14. místo)
Jsem tímto výsledkem zklamaný, očekával jsem něco lepšího. Tým dobře pracoval a já měl dobrý start, ale kolo po kole jsem začínal trpět. Potřebuji více stability, musíme tvrdě pracovat na hledání lepšího závodního nastavení.
Carlos Checa (Honda) (nedokončil závod)
To je velmi frustrující havarovat v prvním závodě sezóny, po tak velmi tvrdé práci celého týmu. Předjel jsem Nickyho Haydena a nalezl dobrý rytmus, ale přebrzdil jsem v jedné zatáčce a po velkém náklonu ztratil kontakt předního kola. Cítil jsem, že jezdím rychle, že budou nějaké body, ale po tomto konci mi nezbývá než se těšit na závod v Jerezu, kde bych chtěl napravit tuto chybu.
Loris Capirossi (Ducati) (nedokončil závod)
Je to opravdu škoda, měl jsem dobrý start, ale měl jsem s někým kontakt a ztratil několik míst. Chtěl jsem to napravit a jel jsem na hranici stroje, pak jsem v poslední zatáčce ztratil kontrolu nad předním kolem. Je to škoda, protože to mohl být dobrý výsledek. Jak ukázal Casey, je náš motocykl silný. Je dobře, že Ducati vyhrála. Vždy jsem říkal, že Casey je ohromný talent a dobrý chlapec, on si zasloužil vyhrát.
Randy de Puniet (Kawasaki) (nedokončil závod)
Opravdu jsem zklamaný, že jsem takto skončil první závod. Havarovat je vždy špatné, ale ještě horší je havarovat v prvním závodě sezóny, když bojujete s aktuálním mistrem světa a jste si jisti, že ho můžete porazit. Haydenův motocykl byl rychlejší než můj, ale dařilo si mi s ním jet. Kdybych měl trochu větší maximální rychlost, věřím, že bych ho mohl porazit. Udělal jsem chybu když jsem se ho pokoušel předjet a ztratil jsem tím dvě pozice. Jel jsem na limitu a najednou mě podjelo přední kolo. Možná jsem podržel příliš dlouho brzdu, ale výsledek byl ten, že jsem havaroval.
Andrew Pitt (Ilmor) (nedokončil závod)
Jsem opravdu zklamaný. Ve čtvrtek se podařilo několik věcí, ale v pátek a dnes to bylo již špatné. Měl jsem špatný start a navíc jsem špatně vyjížděl ze zatáček. To mne zpomalovalo. Uvědomil jsem si, že nejlepší bude pouze udržovat rychlost a dokončit závod, bohužel motocykl měl jiné myšlenky. Vím, že tým pilně pracuje na vyřešení problémů, které mě v minulých dnech potkaly. Rozhodně mi pomůžou zítřejší [nedělní] testy.
Jeremy McWilliams (Ilmor) (pro zranění nenastoupil k závodu)
Hrozně mě mrzí, že jsem nemohl k závodu nastoupit. V Jerezu při testech jsme udělali pokrok a pak se tady stane to, co jsem nepotřeboval. Když jsem seděl a díval se na závod, uvědomil jsem si, že s časy, které jsem zde jezdil, bych bojoval o bodované pozice. Rozhodnutí nezávodit bylo pro mne velmi tvrdé, ale když vám lékaři říkají, že pokud budete závodit, tak to může špatně dopadnou, nemáte jinou volbu. Seděl jsem sám v místnosti a pomalu si uvědomoval, že není způsob jak se dostat do závodu. Promluvil jsem si s doktorem a začal myslet o druhém závodě v Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist