Ohlasy jezdců MotoGP na Qatar (2)

Pokračování jezdeckých ohlasů na první závod MotoGP sezóny 2007.

Colin Edwards (Yamaha) (6. místo)
Startoval jsem ze špinavé části tratě a neměl jsem proto dobrý start. Bylo to nepříjemné. V prvních kolech jsem byl pomalejší, protože jsem čekal až se ohřeje pneumatika a začne správně pracovat. Nemohl jsem v prvních kolech, kdy se v zásadě rozhoduje, jezdit tvrdě. V každém případě jsem pak mohl jezdit lépe a myslel jsem si, že bych mohl zůstat s vedoucí skupinou. Pak jsem ovšem měl v sedmém nebo osmém kole problém v sedmé zatáčce, málem jsem havaroval. Držel jsem motocykl již pouze na loktu a koleni. Asi po třiceti metrech jsem se nějakou záhadou dostal opět na kola, ale ztratil jsem při tom hodně času. Až do konce závodu jsem poté jezdil v dobrém rytmu. Závod nebyl tak špatný, ale přední pneumatika mi připadala, jako kdyby byla mastná. Po tak perfektním víkendu to bylo divné. Jak bylo dnes zřejmé, potřebujeme větší výkon. Každopádně jsem se dnes hodně dozvěděl a tak již hledím kupředu.
Chris Vermeulen (Suzuki) (7. místo)
Byl to těžký závod. V první zatáčce jsem byl široký a ztratil jsem několik míst. I když to na tomto okruhu není snadné, začal jsem polem opět postupovat kupředu. Při předjíždění jsem měl hodně práce. Byl to risk vůči trvanlivosti mojí přední pneumatiky, ale musel jsem se pokusit předjíždět. Nakonec jsem se pokusil chytit ty nejrychlejší, ale nepodařilo se mi to. Skončil jsem sedmý, a to je lepší než v loňském roce. Je před námi ovšem ještě hodně práce. V plánu je nyní odjet do Jerezu a vítězit, ale pokud se podaří zlepšit tuto mojí pozici, bude to dobré.
Nicky Hayden (Honda) (8. místo)
Pokusil jsem se v závodě naučit tolik, kolik jsem mohl. Opravdu jsem cítil, že jedu nejtvrději co to šlo. Měl jsem s několika chlapci dobrou bitvu. S postupem závodu jsem zrychloval a v posledním kole jsem dohonil Vermeulena. Moje poslední dvě kola, byla i moje dvě nejrychlejší kola v závodě a to je pozitivní. Byl to těžký víkend, ale já se nechystám fňukat a hledat velké omluvy. Kvalifikoval jsem se devátý a skončil osmý. Když svou jízdu porovnám s nejrychlejšími, vidím, že mi celý víkend chyběla rychlost.
Alex Barros (Ducati) (9. místo)
Jsem dnes spokojený, protože jsem ukázal, že díky dobrému spojení Ducati-Bridgestone, mohu v dalších závodech bojovat o pódium. Moje maximální rychlost 316,3 km/h byla dnes nejlepší ze všech. Ukazuje to, že hodně věcí na motocyklu skvěle pracuje. Bohužel jsem neměl dobrý start, zadní pneumatika se na prachu, který na mé startovací pozici byl, pouze protočila. Obtížný závod jsem tak začínal až z devatenáctého místa. Bylo těžké kvůli pomalejším jezdcům postupovat kupředu. Po předjetí několika jezdců jsem získal stabilní rychlost na nízkých 1:57, což je rychlost, která by mi jinak dokázala zabezpečit pódium. Předjel jsem Nickyho Haydena a jezdil jsem osmý, ale chyba mě opět poslala na deváté místo. Věděl jsem, že mohu jezdit lépe, ale někdy jsou závody i takové.
Shinya Nakano (Honda) (10. místo)
Podařilo si mi alespoň to, s čím jsem sem přiletěl, tedy dobře odjezdil závod a získat nějaké body, které budou pro takto dlouhou sezónu důležité. Neměl jsem dobrý začátek, ale brzo jsem se dostal do správného rytmu. Těžil jsem z mnoha lidí, kteří chybovali. Většinu závodu jsem strávil bojem s Nicky Haydenem a Chrisem Vermeulenem. Chtěl jsem je oba předjet, ale bohužel neměl jsem časy na kolo takové, které by mi to umožnily. Potřeboval jsem být po startu rychlejší, pak bych jistě jezdil na lepších pozicích. Skončil jsem závod a naučil se hodně o tomto motocyklu a to je důležité.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist