Ohlasy jezdců MotoGP na Istanbul (2)

Pokračování ohlasů jezdců nejprestižnější třídy na prozatím poslední závod, který se konal v neděli v Turecku. Dnes je na řadě další šestice v cíli závodu (8. – 12. místo).

Shinya Nakano (8. místo)
Od startu jsem bojoval s Makoto Tamadou a Randym. Myslím, že nás tato bitva zpomalila a vedoucí skupina nám tak ujela. Myslím si, že jsem zvolil dnes dobré pneumatiky, celý závod jsem byl schopný držet shodné časy, dokonce jsem na konci závodu měl dobrou přilnavost a tak jsem mohl ještě předjet i Colina Edwardse. Mohl jsem ho lehce dojet, ale měli jsme stejnou kvalitu zadní pneumatiky i stejnou výši maximální rychlosti. Předjetí proto nebylo tak snadné. Nakonec jsem ho dostal na brzdy do zatáčky číslo deset. Před koncem závodu jsem postoupil ještě o jedno místo. S osmým místem dnes nejsem ovšem spokojený, ale pokud bych měl říci pravdu, po problémech, které jsem zde měl během pátku při suchém tréninku, je tento výsledek lepší než jsem očekával.
Colin Edwards (9. místo)
Tento víkend nebyl dobrý, musím si nyní sednou a zjistit příčinu. Věděl jsem, že to bude dnes obtížný závod, ale neměl jsem pro něj dobrý pocit na motocyklu. Zítra budeme testovat, já jsem připravený nejezdit co nejvíce kol bude možných. Je těžké překonávat takovéto problémy, které nás pronásledují. Není na jejich odstranění během víkendu Grand Prix dostatek času. Musíme proto společně udělat před Čínou co nejvíce práce. Musíme prostě něco vymyslet, tato situace nemůže dále trvat.
Makoto Tamada (10. místo)
Po dobrém startu jsem riskoval v první zatáčce společně s dalšími jezdci havárii, to byl důvod mého propadu o několik pozic. Nehledě na tento problém jsem zjistil, že jsem ve skupince jezdců, kteří po problémech v první zatáčce mohou dále jezdit rychle. Neměl jsem dobrou přilnavost zadní pneumatiky, proto jsem nemohl nikdy dobře vyjíždět z rychlých zatáček. V posledních zatáčkách po dlouhé rovince jsem předjel Gibernaua. V porovnání s Qatarem je pozitivní, že se můj stroj RC211V vrací na dobrou úroveň.
Sete Gibernau (11. místo)
Není toho mnoho, co k tomu můžu říci. Měl jsem problém se zadní pneumatikou. Nemohl jsem s tím nic dělat. Motocykl pracoval dobře a já se ve vedení cítil také dobře, ale od čtvrtého kola jsem začal cítit vibrace od zadního kola. Přemýšlel jsem o tom, že zajedu do boxů a vyměním pneumatiku, ale nakonec jsem se rozhodl udržet se v závodě. Je to škoda, cítil jsem se dnes velmi jistě.
Randy de Puniet (12. místo)
Po startu odjela vedoucí skupina příliš rychle. Nedokázal jsem s nimi zůstat a tak jsem se soustředil na stabilní jízdu a vyrovnané časy. Když mne v osmém kole předjel Shinya, pokusil jsem se ho udržet, ale pak jsem při předjíždění Hopkinse udělal chybu na konci rovinky. Vypadalo to, jako kdyby měl problém a zpomalil. Musel jsem proto tvrdě do zatáčky brzdit a doufat, že ho na výjezdu předjedu. Trochu jsem to přetáhl a ztratil jsem tak kontakt se Shinyou. Musím připustit, že bych rád skončil lépe jak na dvanáctém místě. Jsem ovšem rád, že jsem dokončil můj první závod v MotoGP, stejně jako, že jsem získal své první body v této třídě.
Kenny Roberts jr. (13. místo)
Dnes jsem jezdil časy 1:56 a až na konci dokázal jezdit shodně 1:55. Ve skutečnosti jsem zajel nejrychlejší čas dvě kola před koncem. Nemám potřebnou rychlost v zatáčkách. Je to prostě kvůli tomu, že nemám dobrou přilnavost. Mám stejný motor i pneumatiky, které zvítězily v závodě, a tak je před námi tvrdá práce. Jako vždy vyvíjíme stroj až na závodní dráze, motocykl je proto, vždy když vyjedu odlišný. Problém je kombinace brždění do zatáček, změna počasí a má nezkušenost na tomto stroji.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist