Ohlasy GP Španělska: Z první řady do závodu v Jerezu odstartují Bagnaia, Quartararo a Espargaro

Francesco Bagnaia v sobotu v Jerezu zajel v kvalifikaci nejrychlejší čas historie. Ten činil  1'36.170 sekundy a Ital díky němu odstartuje do závodu z pole position. Vedle něj se postaví současný lídr mistrovství světa Fabio Quartararo, který na okruhu Ángela Nieta již v minulosti jednou zvítězil. Vzestupnou tendenci Aprilie pak svým výkonem potvrdil Aleix Espargaro, jenž uzavře na gridu první řadu.

MotoGP - Kvalifikace / Gran Premio Red Bull de España

1. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) -  1'36,170 sekundy ... pole position

"Bylo to perfektní kolo, možná nejlepší, jaké jsem kdy v kariéře zajel. Dal jsem do toho opravdu všechno. Už od prvního závodu v Kataru jedeme na vysokém levelu. A i když nám to trvalo několik závodů, konečně jsme dosáhli na pole position. Nechci říkat, že jsem zpět, protože jsem nikdy neodešel, ale určitě jsme tuto sezónu dobře nezačali. Potřebovali jsme najezdit nějaká kola s novou motorkou a konečně jsme schopni ukázat její skutečný potenciál. Myslím, ze Fabio Quartararo má stále něco navíc. Ale dnes jsme se mu přiblížili. Uvidíme, jak se zítřejší závod vydaří, jsou očekávány vyšší teploty než dnes."

2. Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) -  1'36.623 sekundy ... + 0,453 sekundy

"Myslím, že startovat z druhého místa na roštu bude zítra klíčové. Tempo jsme ve čtvrtém volném tréninku měli skvělé, takže věřím, že zajedeme dobrý závod. Je jasné, že na trati už mezi námi takové rozdíly nebudou, zároveň nebudeme ani zajíždět tak rychlá kola. Jdeme ale dobrým směrem. Zítřejší závod bude těžký, spousta jezdců má tady dobré tempo. Já jsem jedním z nich a vím, že máme na to, bojovat o vítězství. Když dorazíte do zatáček 9 a 10 a vidíte tu horu lidí - je to skvělé. Je krásné je vidět, jak si po tak dlouhé době užívají MotoGP."

3. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team) -  1'36.933 sekundy ... 0,763 sekundy

"Tohle nebyla jednoduchá kvalifikace. Abych byl upřímný, nebyl jsem velmi optimistický. Od prvního tréninku jsem se se závodní pneumatikou cítil dobře, ale pokaždé, když jsme se pokusili zajet s měkkou rychlý čas, měli jsme problémy. Ale dneska jsme do toho dali 110 %. Obvykle nebývá dobré tolik riskovat, ale tentokrát se to vyplatilo. Je velmi důležité, že budeme zítra startovat z první řady. V Jerezu není snadné předjíždět, zvlášť, když trať kvůli horku klouže. S medium pneumatikou bychom ale mohli mít dobré tempo. Motorka funguje dobře a běží hladce, takže si věříme a nemůže se dočkat závodu!"

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist