Od pondělí testují na KymiRingu zkušební jezdci MotoGP

Ve Finsku pokračují práce na dokončení nového závodního okruhu KymiRing, jenž se má stát už brzy součástí závodního kalendáře mistrovství světa silničních motocyklů. Než se tak stane, první dojmy a technické informace z finské dráhy získají testem 19. až 20.srpna 2019 jezdci zkušebních týmů všech šesti výrobců zastoupených v MotoGP.

Hodně na sever se koncem uplynulého týdne vydaly kamiony testovacích týmů královské kubatury, aby mohli jejich jezdci už v pondělí vyrazit na trať nově budovaného KymiRingu. Od deseti dopoledne ve Finsku testuje Němec Stefan Bradl (Honda), Ital Michele Pirro (Ducati), Francouz Sylvain Guintoli (Suzuki), Němec Jonas Folger (Yamaha), Brit Bradley Smith (Aprilia) a domácí borec Mika Kallio (KTM).

V neděli si jezdci společně s členy týmů prošli novou trať a od pondělí do úterý mají možnost testovat od 10 do 17 hodin. Hodinu po obědě bude v pondělí tisková konference zástupců FIM, Dorny a KymiRingu v zastoupení Jorge Viegas (prezident FIM), Timo Pohjola (ředitel okruhu KymiRing), Tapio Nevala (prezident finské motocyklové federace), Aki Ajo (KTM) a Carlos Ezpeleta (Dorna Sports). V šest večer pak v další tiskové konferenci nabídnou své první dojmy samotní jezdci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist