Novy cesky tym na obzoru

Karel Abraham (36), otec naseho ceskeho pilota Grand Prix, uzavrel se svou firmou “AB Motorracing” s Giorgiem Sempruccim smlouvu o partnerstvi.

A o co se vlastne jedna ? Ve skutecnosti se stal Karel Abraham o vikendu v Mugellu manazerem tohoto tymu. Ceska firma Cardion je hlavnim sponzorem pouze ceskeho tymu “AB Motorracing", a tento tym ma smlouvu se staji Semprucci na sezonu 2005..
“Jsem novackem v Grand Prix sportu, a tak si musim udelat teprve prehled o co vlastne jde”, rika otec naseho pilota. ”Teprve potom se rozhodnu, jestli prevezmu pro sezonu 2006 celou staj. Mame uzavrenou dohodu s tymem Semprucci o pripadnem odkoupeni majoritniho podilu, popripade celeho tymu. Semprucci neni rozhodne zadny spatny tym, ale od francouzske Grand Prix jsme si predsevzali, ze provedeme ve staji nektere zmeny. Prvni ctyri zavody jsme objeli s motocykly tri roky starymi, nyni jsme dostali od Aprilie novy zavodni material”.
Jeho syn Karel Abraham zacal jezdit v 11-ti letech minibiky. Nyni tedy jede svou prvni sezonu Grand Prix. “V prvnim roce jezdil Karel pouze ceske mistrovstvi, o rok pozdeji pak nejen serial IDM a ME, nybrz i kvalitni zavody holandskeho mistrovstvi, abychom zjistili jak se takova zatez na Karlovi projevi. Takze ma sice mene zkusenosti, nez jeho tymovy kolega Dario Giuseppetti, ktery jede uz svou druhou sezonu Grand Prix a predtim jezdil 2 roky IDM, na druhou stranu si zvykl pravidelne zavodit ”, vysvetluje dale novy manazer tymu "AB Cardion Blauer USA", za ktery pod jinym nazvem "Semprucci Aprilia" jezdili v minulosti i takovi borci, jako byl napriklad Japonec Youichi Ui, 11-ti nasobny vitez zavodu Grand Prix a ex-vicemistr sveta.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist