Novinky, ale i potvrzene domnenky ze sveta GP

Brnenska Grand Prix je tradicne casovym meznikem sezony, kdy se pomalu rysuji sestavy tymu na pristi sezonu. A nejen o tom je nasledujici cteni. V dnesnim clanku se prevazne jedna o nizsi kubatury, tedy o stopetadvacitky a dvestepadesatky.

Hiroshi Aoyama zustava u KTM, jeho kolegou bude Mika Kallio
Pres nabidku nekterych tymu odejit do kubatury MotoGP zustava Japonec Hiroshi Aoyama u KTM ve tride do 250 ccm: "Je to moje posledni sance, jak ziskat titul mistra sveta ve dvestepadesatkach", rika soucasny 4. muz mistrovske tabulky teto tridy. Jeho tymovym kolegou bude Fin Mika Kallio, i kdyz tovarna, jak znamo, jednala i s nasim Lukasem Peskem. Soucasny jezdec Manuel Poggiali, ktery ma platnou smlouvu i na rok 2007, bude testovacim jezdcem teto rakouske firmy. Ve tride niz, tedy do 125 ccm, bude novou akvizici teto firmy dalsi Asiat, Japonec Tomoyoshi Koyama, letos jezdici na podprumernem motocyklu Malaguti. Jeho stajovym kolegou bude bud stavajici pilot Julian Simon - pokud bude ovsem chtit zustat v teto tride, nebo prijde Spanel Héctor Faubel, doposud jezdici u Aspara. A Julian Simon by potom zakotvil u Alberta Puige, a vystridal by v tymu Repsol Honda neprilis "zajimaveho" Kolumbijce Martina Cardenase - ten vystridal v tomto tymu v polovine sezony Argentince Sebastiana Porta.
Juniorsky tym Seppa Schlögla by mel z financnich duvodu prejit pod tovarnu a mel by mit slozeni Stefan Bradl - Nemecko a Randy Krummenacher ze Svycarska.
Zaroven padla i varianta, ze by KTM byl partnerem Ilmoru, coz byla predstava Red Bullu, respektive sefa teto tovarny pana Mateschitze. Sef KTM Stefan Pierer byl stejne jako Mateschitz z tohoto duvodu v Brne a rekl: "MotoGP je prilis drahe, premyslime ale o vstupu do WSBK, pokud tam budou povoleny motocykly o obsahu 1200 ccm".
Zustava i Jorge Lorenzo, zatimco Héctor Barbera je nespokojeny a chce pryc
Daniel Amatrian oznamil, ze ackoliv firma Fortuna z duvodu omezeni tabakove reklamy odchazi ze sveta MotoGP - tedy od Gresiniho - tak staj Fortuna Aprilia Lotus bude ve stejne podobe fungovat i v roce 2007. To znamena, ze se neuskutecni avizovany prestup leadera Jorge Lorenza do kralovske tridy, ale nejvetsi kandidat na titul mistra sveta Jorge Lorenzo z Mallorky pojede i v pristim roce ve dvestepadesatkach. Ovsem zda bude jeho tymovym kolegou Héctor Barbera, to se nevi. Barbera sam by nejradeji odesel k tymu Valsir Seedorf, kde by jezdil tovarni Aprilii.
Alvaro Bautista nebude menit tym, pouze tridu
Suveren stopetadvacitek, Spanel Alvaro Bautista, ktery letos vyhral 6 zavodu Grand Prix a pouze jednou nestal na stupnich vitezu (4. misto v Le Mans), pojede i v roce 2007 v Asparove tymu MVA Master tovarni Aprillii, ale ve dvestepadesatkach.
Comeback Steva Jenknera na Fanticu?
V letosni sezone jezdi popularni Nemec Steve Jenkner na italskem Fanticu mistrovstvi Evropy dvestepadesatek. A videli jsme ho i jako suverena v nasem Moste, a to az do doby, kdy ho vyradil defekt motocyklu. V soucasne dobe je ve Fanticu uvazovano o tom, ze se po neuspesne sezone 2005 objevi tato firma opet na tratich Grand Prix. "Pokud sezeneme sponzory, budeme urcite lepsi nez kterykoliv privatni tym", je si jisty vitez z Assenu, Steve Jenkner.
Thomas Lüthi do Holandska ?
Kompletni vedeni nizozemskeho tymu Arie Molenaara bylo videt o vikendu v Brne. Duvodem je planovany prestup Svycara Thomase Lüthiho do dvestepadesatek a to na tovarni Honde do tohoto holandskeho tymu. A tym by jel se dvema piloty, tedy s Francouzem Arnaudem Vincentem na kitovem motocyklu a Svycarem Thomasem Lüthim na tovarnim motocyklu japonskeho giganta. Toto spojeni potvrdily v minulych dnech nektere webove motocyklove stranky.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist