Nikdy nevyužili mého skutečného potenciálu, říká Stoner

Australan krátce po oficiálním ukončení role testovacího jezdce HRC prozradil, že japonský výrobce vlastně nikdy jeho služeb plně nevyužil, což si vysvětluje tím, že nechtěli dostat jedničku továrního týmu Marca Márqueze pod tlak. Casey Stoner nyní míří k Ducati s níž v roce 2007 vyhrál svůj první titul mistra světa.

U italského výrobce má Casey Stoner jednak roli ambasadora značky Ducati, ale především bude mnohem intenzivněji pracovat na vývoji motorky, což se z jeho předchozí zkušeností nedá srovnat. „U Hondy jsem byl jen příležitostným zkušebním jezdcem, jiná role tam nebyla a abych vám řekl pravdu, nikdy nevyužili mého skutečného potenciálu,“ prozradil Casey Stoner pro Motosprint.“

„Rád jsem s lidmi od HRC spolupracoval, ale myslím, že Márquez a jeho okolí se mnou cítilo do jisté míry ohroženo. Nevím proč si to mysleli, ale tak to cítím. Já tam byl, abych testoval a pomohl jim. Vůči Hondě ale žádnou zášť necítím, to ne. Mám velký respekt vůči Nakamotovi (Shuhei Nakamoto, šéf Honda Racing Corporation) a jsem si jistý, že naše velmi dobré vazby budou pokračovat i nadále.“

Pro Australana byl zřejmě rozhodujícím momentem zkušenost z Texasu, kde byl loni při Grand Prix připraven nahradit zraněného Daniho Pedrosu. Tuto šanci ale nedostal. Naopak za Pedrosu jel tehdy druhý testovací jezdec Hondy Hiroshi Aoyama. Casey Stoner v tu ránu zjistil, že slova o tom, jak je pro HRC nezbytně důležitý jsou zřejmě jen slova.

„Na Texas jsem byl připraven. Věděl jsem, že rychlost mám a jsem připraven adekvátně Pedrosu nahradit. Nakamoto mi ale řekl, že je mu to líto, ale že rozhodl jinak. V tomto momentě si myslím na něho musel někdo zatlačit, abych nezávodil. Někdo mě prostě závodit nechtěl vidět,“ dodal Casey Stoner, jenž závěrem potvrdil, že v únoru jezdil v Sepangu časy, které v říjnu Danimu Pedrosovi stačily k vítězství v závodu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist