Nepokořená hranice

Karel Abraham dokázal zrychlit oproti svému včerejšímu maximu o sedm desetin, do Grand Prix Německa však odstartuje z 30. příčky.

Po včerejší kvalifikaci Karel Abraham vyslovil přání, že by se rád dnes podstatně zlepšil a zajel čas pod jednu minutu třicet vteřin. Český mladíček nesporně věděl o čem mluví, protože kdyby tohoto času v dnešní druhé kvalifikaci dosáhl, uhájil by před zítřejším závodem na Sachsenringu 28. startovní příčku. Již v dnešním druhém neměřeném tréninku, kdy obsadil jezdec AB Cardion Blauer USA týmu 24.příčku se podstatně přiblížil k této hranici. Vypadalo to, že to nakonec nebude v odpoledním chladném počasí takový problém, jenže pouhých sedm desetin bylo málo a hranice tak zůstala nepokořená.
Karel Abraham:
„Včerejší noční liják odplavil z trati grip a tak mi ráno klouzaly pneumatiky, i tak jsem však mohl být těšně před měřeným tréninkem spokojen. Pokus o zlepšení v pravý okamžik se však ne zcela úplně vydařil. Oproti ránu jsem sundal už pouhou jednu desetinu a to nebylo dost, proto jsem klesl v klasifikaci až na 30. příčku, což mne hodně mrzí. Nejdůležitější bude start a v průběhu pak pár soupeřů udolat, abych mohl být po odmávnutí spokojen jak se svým umístěním tak i výkonem.“
Postavení na start.roštu:
1 Mika KALLIO KTM 1.27,965
2 Marco SIMONCELLI APRILIA 1.28,182
3 Thomas LUTHI HONDA 1.28,240
4 Mattia PASINI APRILIA 1.28,353
5 Julian SIMON KTM 1.28,375
30 Karel ABRAHAM APRILIA 1.30,234 odstup od prvního v pořadí / -2,269 sec/

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist