Nejrychlejší jezdci hodnotí testy MotoGP v Jerezu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Matess18 (93) napsal 29.11.2019 v 10:20

Ja si totiž klidně vždy přečtu vyjádření všech jezdců, né jen těch nejrychlejších

Matess18 (93) napsal 29.11.2019 v 10:15+1

Karbeci z Jikova, ne všichni závodníci jsou ve svých tz. tak struční, třeba jeden ital, který má už před důchodem a od kterého by člověk čekal, že už to nema ani zapotřebí se takhle rozepisovat oproti svým mladým rivalům, kteří jsou často velmi struční až monotónní
Valentino Rossi po druhém dni testů uvedl: “Je škoda, že bylo dnes takové počasí a nestihli jsme více práce. Byl to pro nás důležitý den, kdy jsme chtěli zejména porovnávat starší a nový motocykl. Nakonec jsme ale na suchu mohli odjet jen deset kol, potom ještě pár kol na mokru. Dnes to bylo pozitivní, měl jsem mnohem lepší pocit než včera, byl jsem na suchu rychlejší a svůj čas jsem hned po třech kolech zlepšil a byl jsem více konkurenceschopný. Pak jsme na mokru pracovali na nové motorce a nebylo to tak špatné, ale měli jsme jen polovinu dne. Pro můj tým a pro mě je tento test důležitý zejména ze dvou důvodů. První z nich je nový šéfmechanik a způsob nalezení optimální práce v boxech, protože tam jsme provedli nějaké změny. Z tohoto pohledu panuje v týmu všeobecná spokojenost, je mladý a ostatní si s ním dobře rozumí, má jiný způsob práce, ale potřebujeme pochopitelně čas, abychom se lépe poznali a aby se s motorkou více seznámil. To, že je mladší, znamená, že má za sebou kvalitnější technické vzdělání a umí k práci využívat moderních nástrojů, což pro mě dobrá zkušenost a jsem spokojen.”
“Druhou věcí je nový motocykl. Pocit z něho je docela pozitivní, protože se v některých oblastech zlepšil. Jsou tam ale také nějaké problémy a potřebovali bychom výraznější zlepšení. Jestliže v Jerezu ztrácíme na maximální rychlosti 10km/h, tak bude ztráta na rovinkách problém. Nějaké zlepšení tam je, ale doufám, že v Sepangu uvidíme větší (pozn: Meregalli v jednom ze svých vyjádření vyjádřil pochybnost nad tím, že by Yamaha dokázala do testů v Sepangu udělat další verzi motoru, takže uvidíme jak to dopadne) “Takže s novým motocyklem na tom nejsme tak špatně, ale stále je před námi ještě práce. Maverick je vždy v testech velmi rychlý, dává do nich více, než ostatní jezdci. Ale není to poprvé, kdy jsme v testech rychlí a pak v závodech trpíme s pneumatikami. Obecně ale platí že to, že jsou ostatní Yamahy rychlé, znamená, že je motorka v pohodě, ale potřebujeme více.”

“My teď budeme mít na mém ranči závod na 100 km, takže v sobotu budu zpět na trati. Devátého prosince jedu do Valencie na test Formule 1 no a potom je osmihodinovka v Abů Dhabí. Taky se pokusím si trochu odpočinout a budu přemýšlet o následující sezóně.” uzavřel Valentino Rossi své poslední vyjádření před zimní přestávkou.”

Karbec_Jikov (106) napsal 27.11.2019 v 21:23+1

...nastavení...pozitivní...intenzivní...musíme zapracovat...vyzkoušeli jsme...dobrý pocit...vydat se směrem...
Ani jsem to nečetl, uniklo mi něco?




TOPlist