Následky zranění z Brna Mir pocítil hlavně v Thajsku a Malajsii

Druhý nejúspěšnější nováček sezony MotoGP 2019 Joan Mir pocítil následky zranění z Brna především v závodech na okruzích v Thajsku a Malajsii, kde měl velké problémy s dýcháním. V létě Mir těžce havaroval během testování v Brně a pádem si tehdy způsobil pohmoždění plic. Dle lékařů potřebuje toto zranění až šest měsíců k tomu, aby byl Španělův zdravotní stav opět v normálu.

Premiéru v královské kubatuře absolvoval jezdec Suzuki Joan Mir s celkovým dvanáctým místem a statusem druhého nejúspěšnějšího nováčka roku. Španěl byl v závodech vidět, uměl držet krok s týmovým kolegou Rinsem, ale snadné to rozhodně neměl. Minimálně po testu v Brně si situaci zkomplikoval, když havaroval ve vysoké rychlosti a musel nějaký čas strávit v nemocnici, jelikož došlo k pohmoždění plic.

Následně musel Joan Mir vynechat závody v Rakousku a Velké Británii, takže ztratil možnost bodovat a možná tak sezonu dokončit v Top 10. Každopádně největší problémy s dýcháním měl v závodech v Thajsku a Malajsii, kde jsou klimatické podmínky skutečně náročné i pro jezdce v plné kondici. Naopak závody v Austrálii, Japonsku nebo Valencii Mir absolvoval bez větších komplikací.

„Hodně jsem s dýcháním válčil v Malajsii, kde byla teplota a vlhkost skutečně vysoká, takže tam s dechem válčím víc než normálně,“ prozradil Joan Mir. „Valencie problém v tomto směru nebyla podobně jako Austrálie a Japonsko. Thajsko a Sepang, to ale problém byl, to ano.“

„Teď mám čas na regeneraci. Doktoři říkají, že takové zranění vyžaduje k úplnému zotavení tak šest měsíců. Potřebuji víc času, abych byl stoprocentně připraven, protože bylo zranění, pak se jelo Misano a od té chvíle jsme se ani nezastavili. Samozřejmě zimní přestávka pro mě bude ideální,“ dodal Mir, který s týmem Suzuki MotoGP pokračuje také v příštím roce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mistr-kat přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist