Nakano bude v Motegi jako ryba ve vodě

Do naprosto známého a příjemného prostředí přijíždí japonský jezdec Shinya Nakano, který okruh v Motegi velmi důvěrně zná z předchozích let.

Památný závod v Motegi roku 2004 chce zopakovat tovární jezdec japonské Kawasaki Shinya Nakano, který se připravuje na závod, jenž je pro něj i pro jeho zaměstnavatele nejprestižnějším bodem této sezóny. Poslední specifikace motocyklu Kawasaki Ninja ZX-RR dává japonskému jezdci spokojenost do výrazu jeho dětské tváře. Poslední testy, které proběhly na okruhu v Brně a poté na japonském okruhu Autopolis také ukázaly zlepšení v oblasti výkonu motoru a tak se jistě pokusí Nakano minimálně o zopakování svého loňského třetího místa. Nakanovi se na okruhu Twin Ring v Motegi v minulosti velmi dařilo, vedle loňského třetího místa v závodě MotoGP zde slavil například i své první vítězství v Grand Prix (1999 – třída 250 ccm) a jeho nejrychlejší kolo ze závodu třídy 250 ccm v roce 2000 je stále aktuálním rekordním časem pro tuto třídu.
"Pokusím se získat nejlepší výsledek sezóny," říká Shinya Nakano. "Chci ukázat, že pátá pozice z Jerezu, nebo dokonce ještě lepší umístění, je potenciál týmu Kawasaki. Poslední díly do motoru zlepšily jeho maximální rychlost, také jsem nalezl lepší rovnováhu v otázce akcelerace, což je v Motegi velmi důležité. Loňské pódium je hezká vzpomínka, ale letos jezdí všichni rychleji. Nebude snadné získat výsledek mezi nejlepšími čtyřmi jezdci. Důležité budou pneumatiky a Bridgestone tvrdě na jejich vývoji pracoval. Jsem si jistý, že pro tento závod dodá zvláštní pneumatiky. Okruhu v Motegi velmi dobře rozumím a v kombinaci s posledním motorem a dobře nastaveným podvozkem jsem si jistý, že se ZX-RR budu konkurenceschopný."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist