Nakagami podstoupil další operaci pravé ruky

Japonský závodník královské kubatury MotoGP Takaaki Nakagami (Honda), má za sebou druhou operaci pravé ruky. Zranění si přivodil v Aragonii při kontaktu s Marcem Márquezem, který měl poruchu na svém prototypu a do Japonce během závodu narazil.

Jezdec LCR Hondy Takaaki Nakagami po Aragonii nastoupil v domácí Velké ceně Japonska, ale stav jeho ruky mu neumožnil podat výkon jaký by si Japonce představoval. Nakagami následně absolvoval operaci pravé ruky a vynechal závody v Thajsku, Austrálii a Malajsii.

Ve Valencii byl Nakagami zpět v sedle litrového prototypu nejen, aby absolvoval poslední závod sezony, ale aby jel hlavně pozávodní test v rámci příprav na novou sezonu 2023. Bohužel tím si Japonec nepomohl a zranění pravé ruky si vyžádalo druhou operaci.

Během zákroku byla Nakagamovi vyztužena šlacha a extenzor digiti minimi (sval v povrchovém kompartmentu zadní části předloktí pravé ruky). Nyní bude Takaaki Nakagami rehabilitovat, aby byl plně připraven v Sepangu nastoupit do úvodního testu nové sezony MS silničních motocyklů, který má datum 10.února 2023.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist