Nakagami nebude v Austrálii závodit, Japonce nahradí Nagashima

Japonský závodník Takaaki Nakagami nenastoupí do víkendové Velké ceny Austrálie. Japonec havaroval v Aragonii po kontaktu s Marcem Márquezem a zranil si prsty pravé ruky. Domácí Velkou cenu Japonska jezdec týmu LCR Honda Idemitsu absolvoval, ale v thajské Grand Prix už chyběl a po další operaci bude chybět i v Austrálii. Japonce nahradí jeho krajan Tetsuta Nagashima.

Závod Grand Prix jeli letos v Japonsku poprvé od roku 2019 a to Takaaki Nakagami nechtěl zmeškat. Pro Japonce to byl ale hodně bolestivý víkend, protože zranění prstů bolelo. Po skončení mise v Motegi bylo rozhodnuto podstoupit další operaci. Ta spočívala v transplantaci kůže, jenž měla zacelit rány na prsteníčku a malíčku.

Nakagami strávil několik dní v univerzitní nemocnici v Chibě, kde se po zákroku zotavoval. Dnes absolvoval další lékařské vyšetření po němž potvrdil šéfovi týmu Luciu Cecchinellovi, že tento týden nebude závodit v GP Austrálie. Japonec věří, že se zpět do sedla své Hondy vrátí příští týden v Malajsii, ale ještě na něho čeká lékařská kontrola, kterou má znovu v pondělí.

„Po GP Japonska jsem podstoupil další operaci prstů, jenž jsou každým dnem lepší, ale stále je trošku náročné dostatečně uchopit některé předměty,” prozradil Takaaki Nakagami. „Cítím se dobře, necítím žádnou bolest, ale lékař mi doporučil, že musím ještě minimálně dva týdny odpočívat, což znamená, že vynechám GP Austrálie.”

„Příští pondělí mě čeká další lékařská kontrola, aby mi vyndali stehy a pak se rozhodne, zda budu moci závodit v Malajsii. Mezitím přeji Nagashima san a mému týmu vše nejlepší na Phillip Islandu,”
dodal Nakagami.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist