Na úkor tréninků šetřil Pedrosa síly pro závod

Po úvodní sérii tréninkových jízd tak Dani Pedrosa zákonitě chyběl v první desítce nejrychlejších jezdců ai postup do boje o pole position si musel vybojovat v první kvalifikaci. Španěl první kvalifikační trénink vyhrál a ve druhé kvalifikaci obsadil sedmé místo, což znamená třetí řadu na startovním roštu.

Dani Pedrosa byl do německé Grand Prix vedoucím jezdcem šampionátu, ale v tréninkové přípravě na závod na Sachsenringu havaroval tak nešťastně, že kvůli zranění klíční kosti nenastoupil do závodu. Nyní musí minimalizovat škody a svést souboj nejen s Jorge Lorenzem, který rovněž bojuje se zraněním, ale především se svým týmovým kolegou Marcem Márquezem, současným lídrem průběžného hodnocení MotoGP.

„Dnes to šlo lépe než v pátek,“ řekl po sobotní kvalifikaci Dani Pedrosa. „Dokázali jsme tentokrát jezdit o něco rychleji a byl jsem schopen se dostat do druhé kvalifikace. Získat sedmou pozici na startu je dobré a jsem s tímto umístěním spokojený. Nejdůležitější také je, že jsme zajeli dobře v tréninkové části a v rámci této kombinace věřím, že v neděli můžeme absolvovat dobrý závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist