Na okruhu v Argentině hořelo, požár zničil hlavní budovu

Velmi dlouhou noc za sebou mají hasiči v Termas de Río Hondo. Na okruhu propukl kolem jedenácté večer tamního času požár, který téměř kompletně zničil celou hlavní budovu. Škoda se vyšplhala do milionů korun.

Hlavní budova na okruhu Termas de Río Hondo byla zrenovovaná před pouhými sedmi lety. Požár vznikl ve VIP saloncích v horním patře budovy a velmi rychle se rozšířil. „Kompletně bylo zničeno také tiskové středisko a prostor pro ředitelství závodu. Muzeum a řídící věž s několika kancelářemi a medical centre z toho vyšli bez větších škod,“ uvedl Héctor Farina z vedení okruhu.

Co požár zapříčinilo, je předmětem vyšetřování. Vlastníci okruhu by jej rádi stihli opravit do podzimu, kam by rádi přesunuli většinu nasmlouvaných závodů. „Trať je pojištěná proti požáru, s penězi by tedy neměl být v tomto směru problém. Bude ale dlouho trvat, než se nám podaří vrátit vše do takového stavu, abychom mohli pořádat mezinárodní závody,“ dodal Farina, který zároveň poděkoval všem, kdo se podíleli na hašení požáru.

V době požáru na místě nebyly žádné osoby. „Chtěli bychom poděkovat všem hasičům, policistům, traťovým komisařům a všem dalším, kteří pomáhali. Udělali všechno proto, aby byla škoda co nejmenší.“

Závod MotoGP se v Argentině měl jet v původním termínu 11. dubna. Pořadatelé mistroství světa však už dříve oznámili, že s americkými závody na začátku sezóny nepočítají. Předběžně by se mohly odjet v listopadu, vše však bude záviset na aktuální situaci kolem pandemie koronaviru.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist