Na křesle pro hosta pan Karel Abraham?

Během Vánočních svátků jsem si také pročítal vaše příspěvky - milí čtenáři - ve foru na našem webu a hodně diskuzních příspěvků se týkalo i fungování brněnského Automotodromu, organizování motocyklových závodů na té nejvyšší úrovni, fungování Dorny, vysvětlení pojmů jako jsou IRTA, MSMA a podobně.

Zajímalo by vás třeba, kolik vlastně stojí pronájem stánku během závodu Grand Prix na "Masecu", kolik musí přijít do hlediště diváků, kolik peněz z jedné vstupenky se dá počítat jako čistý zisk? A pochopitelně i další otázky ohledně pořádání brněnských motocyklových závodů? Proč jsou závody Grand Prix mediálně zajímavější než závody WSBK?

Kdo vlastně řídí závody MotoGP? Kdo je bossem paddocku, rozhoduje pouze CEO firmy Dorna Carmelo Ezpeleta, nebo má hlavní slovo FIM, jmenovitě Vito Ippolito (prezident mezinárodní motocyklové organizace FIM). Jakou roli hraje Hervé Poncharal (prezident mezinárodní organizace jezdců a týmů IRTA), či je opravdu "šedou eminencí" Takanao Tsubouchi (prezident mezinárodní organizace výrobců a továren MSMA) a jaká je role Komise Grand Prix? O čem tedy rozhoduje výše uvedený výkonný ředitel Dorny, Carmelo Ezpeleta. Kdo má při jednáních hlavní slovo?
Kdo rozhoduje o výběru pilotů v kubaturách 125 ccm a Moto2? Jaká je zákulisní politika tohoto výběru? Rozhodují pouze peníze, národnost nebo úspěšnost jednotlivých jezdců? Bere se v úvahu peněžní solventnost jednotlivých týmů? 

Jak funguje takový tým na profesionální úrovni, kolik je vlastně rozpočet či jak je to s cenami za kvalifikování se do závodu, či za umístění? 

Jistě by bylo také zajímavé, dozvědět se - přímo od jeho otce, jaká byla pravdivá cesta Káji „Abaji“ Abrahama od závodění v českých minibicích - přes někdy hodně hrůzostrašné pády - až po vítězství v závodě Grand Prix ve Valencii 2010!

Bude se jezdit česká Grand Prix v Brně i nadále "zcela automaticky", nebo existuje reálná hrozba, že třeba už ten letošní ročník může být tím posledním?
 
A jak se vlastně stará AČR o motocyklový sport, a o reprezentaci České republiky vůbec!  

Hodně jsem si sliboval od plánovaného rozhovoru Karla Abrahama - těsně před Vánocemi - v pořadu Václava Moravce s ministrem školství Josefem Dobešem, který se ale kvůli tehdejší vnitropolitické krizi zatím neuskutečnil.
A tak jsem dospěl k jednoznačnému rozhodnutí, pokud by byl ze strany vás, tedy čtenářů našeho webu motorkáři.cz opravdový – velký zájem!, pokusit se domluvit s panem Karlem Abrahamem, ještě než začne letošní sezóna Grand Prix, na nějakou lednovou (únorovou) sobotu v Brně setkání pod heslem: "Odpovím na všechny otázky, třeba i ty hodně nepříjemné"!

Měli by jste zájem? Vyjádřete se, už se těším na vaše názory ve fóru! a pak už bude řada jen na mně, abych to vše domluvil!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Vyjádřete se, jestli by pro vás byla podobná beseda zajímavá?

  1. Hlasováno: 167x
  2. Hlasováno: 37x
  3. Hlasováno: 45x

Hlasování

Dotazník se zobrazí pouze přihlášeným uživatelům. Nejste bohužel přihlášení, tuto akci můžete provést v pravém horním rohu nebo se nově registrovat.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist