MotoGP v Brně bude také v roce 2016, v plánu je pětiletá smlouva

V neděli ráno došlo přímo na Masarykově okruhu v Brně k jednání mezi ministryní školství, mládeže a tělovýchovy Kateřinou Valachovou a zástupcem promotérské společnosti Dorna Sports Carmelem Ezpeletou. Jak posléze ministryně oznámila, došlo k dohodě o spolupráci na dalších pět let, to znamená minimálně do roku 2020. Podnik světového šampionátu silničních motocyklů bude na brněnském automotodromu pořádat nově vytvořený spolek, jehož vznik schválili koncem týdne zastupitelé Jihomoravského kraje a města Brna.

Po pracovní snídani s výkonným ředitelem Dorna Sports Carmelem Ezpeletou ministryně Kateřina Valachová uvedl: „Velká cena se znovu pojede v roce 2016 a mělo by se jet i v následujících letech, protože Dorna Sports počítá, že by po dobu dalších pěti let Masarykův okruh hostil MotoGP.“

Carmelo Ezpeleta stručně řekl, že dnes je významný den, protože můžou zaručit budoucnost MotoGP v Brně na minimálně pět let. Ministryně Kateřina Valachová zároveň dodala, že je čeká ještě spousta práce.

Prohlášení společnosti Automotodrom Brno, a.s. k jednání s MŠMT a Dorna SPORTS

Vedení společnosti Automotodrom Brno se v neděli 16. srpna účastnilo jednání ministryně školství Kateřiny Valachové a Carmela Ezpelety, výkonného ředitele společnosti Dorna Sports, která je držitelem práv na pořádání závodů Grand Prix silničních motocyklů. Výsledkem jednání je dohoda, že závod Grand Prix České republiky bude na Masarykově okruhu zachován na období 2016 – 2020.

„Automotodrom Brno si této dohody cení. Věříme, že je základem pro zajištění kontinuity závodu Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu. Velice si ceníme aktivity paní ministryně, které se podařilo jednání odblokovat a dotáhnout k dnešní dohodě.

Pro nás je důležité, že všechny strany respektují roli Automotodromu Brno jako provozovatele Masarykova okruhu. Dnešní dohodu považuji za základ pro další jednání. Součástí komplexního řešení budoucnosti Grand Prix bude i diskuze se společností Dorna o vypořádání závazků za letošní závod,“ uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Radek Babička - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist