MotoGP: Inmotec už testoval

Hodně utajovaný španělský projekt Inmotec nabírá stále konkrétnější podobu. Motocykl se bude jmenovat Inmotec GPI10 a pochází z Pamplony.

Vyrobila ho firma "Inmotec Consultor Técnica" a v roce 2010 by pod názvem Inmotec GPI10 měl jet seriál MotoGP.

"V Navaře už dva a půl roku na tomto projektu pracujeme. Firmu pro tento projekt jsme založili v červnu 2007", říká vedoucí projektu Oscar Gorria Soteras a dodává: "První rollout už proběhl a do Valencie jsou naplánovány ještě další dva testy. Máme na ně od Bridgestone už také dostatečný počet pneumatik. Testovat se bude na dráze Aragon v Saragosse."

 Ty první testovací jízdy už absolvoval španělský jezdec Ivan Silva (27 let), který v roce 2006 jel v týmu Pramac Ducati tři závody Grand Prix, v roce 2007 pak i unás v Brně, ale nebodoval v nich. Silva jezdí španělský šampionát Extreme Formula za tým "Inerzia - Inmotec" na motocyklu Kawasaki ZX10 

Tým pochází z Pamplony, tedy ze severního Španělska. První testy se odbývaly na soukromé dráze v Navaře. Oficiální představení motocyklu proběhne během Grand Prix ve Valencii a hned potom se tento nový tým zúčastní i oficiálních testů MotoGP.


"Motor je hodně silný a motocykl se lehce vede. Ovšem úplného potencionálu ještě jistě nedosáhl",
řekl po prvních testech testovací jezdec Ivan Silva a dodal: "Nemohu se už dočkat, až znovu na něm pojedu. A pokusím se dostat z něho maximum, abych viděl jak bude reagovat"

Co se týká některých jmen, které se na celém projektu podíleli, tak se jedná především o Nicolase Reynera, který jako inženýr pracoval v týmu Kenny Robertse, nebo George Vuckmanovich, který byl legendárním mechanikem pilotů Freddieho Spencera, Randy Mamoly a také Maxe Biaggiho.

Tým obdržel od Dorny celkem pochopitelnou výjimku a neplatí pro něho zimní přestávka.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist