Moto2: Asparův test v Albacete

Pouhých 14 kol - dohromady! - objeli během prvního dne testů s motocykly Suter MMX jezdci Asparova týmu Julian Simon a Mike di Meglio na španělském okruhu Albacete. Ovšem druhý den se už testovalo naplno.

Na okruhu v Albacete testovali dva dny ex-mistři světa stopětadvacítek a kvůli špatnému počasí objeli první den pouhých 14 kol. "Důležité bylo, že jsme poznali blíže motorku a tak se dle daných možností připravili na příští víkend do Le Mans. Objel jsem sice kvůli dešti jen 8 kol, ale na motorce mám velmi dobrý pocit", říkal španělský pilot Julian Simon, jehož tým se kvůli špatnému počasí soustředil především na nastavení setupu v boxu a dodal: "Doufáme, že druhý den to bude lepší a budeme moci objet více okruhů na dráze". 


Týmový kolega Mike di Meglio jel na tomto španělském okruhu úplně poprvé, ovšem tato trať se mu velmi líbila a stejně pozitivní bylo i první seznámení s motocyklem Suter MMX: "Ty kola (celkem 6), která jsem objel, mně daly první seznámení s novým motocyklem a také s novým okruhem. Doufám, že zítra to už bude lepší a budeme moci více jezdit. Neznám ovšem tento okruh, takže nemohu srovnávat. Ale první dojem z motocyklu Suter je velmi pozitivní".


Ačkoliv byla teplota 13°C ve Španělsku během druhého dne testování všechno jiné, než příjemná, tak oba dva jezdci Asparova týmu Julian Simon a Mike di Meglio, tento druhý den plně využili: "Jsem velmi spokojen s tímto testem. Zvykli jsme si už na Suterův motocykl", řekl Simon, který objel celkem 64 kol a dále úřadující mistr světa stopětadvacítek dodal: "Měli jsme hodně problémů s vibrací, ale to bylo hlavně zapříčiněno chladným počasím. To nevyhovovalo ani pneumatikám. Jsem ale na Le Mans dobře připraven a jsem schopen tam velmi rychle zajet dobrý výsledek".

Mike di Meglio sice těsně před koncem testů havaroval, zůstal ale nezraněn a celkem objel 58 kol: "Odtestoval jsem hodně kol a cítil jsem se opravdu dobře. Krůček po krůčku jsem se s motocyklem sžíval stále víc a víc. Je hloupé, že jsem na samý konec ještě spadl, ale to byla moje chyba. Snažil jsem se dostat až na samý limit, pustil jsem brzo brzdu a ztratil kontrolu nad motocyklem. Naštěstí se nic vážného nestalo". 

Časy na kolo se u Simona pohybovaly na 1:32 min., zatímco u Di Meglia 1:33. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist