Míří Edwards nazpět do suberbiků?

Dvojnásobný mistr světa superbiků Colin Edwards si dovede představit změnu svého závodního seriálu: "Mluvil jsem s BMW"

Max Biaggi a Carlos Checa ukazují všem, že se dá i ve věku relativního závodního stáří závodit hodně úspěšně v superbikovém šampionátu. Biaggi už má 40-té narozeniny za sebou, Checa je bude mít příští rok. Biaggi je úřadující mistr světa, Checa potom na nejlepší cestě se jím letos stát. Žádný div tedy, že si jejich stejně staří kolegové z MotoGP dokáží představit, začít ve stejném věku závodit v mistrovství světa superbiků.

Loris Capirossi se dříve vyjadřoval o superbicích negativně s tím, že si nedovede představit závodění v superbikovém šampionátu, nyní ale své mínění změnil. Takže i Colin Edwards uvažuje o svém comebacku do série, kde slavil své největší úspěchy. "Texas-Tornado" jezdil v rocích 1995 až 2002 superbikový šampionát a stal se dokonce dvojnásobným mistrem světa. Potom v roce 2003 začal jezdit MotoGP, ale doposud nevyhrál ani jeden závod. A nyní 37-letý Američan cítí, že jeho čas v prototypovém šampionátu už pomalu vypršel...
Edwards by sice chtěl ještě velmi rád absolvovat v týmu Tech-3 jeden závodní rok, zvláště v době, kdy se přejde na litrové motocykly, ale pro jistotu se dívá i jinam. Mladá konkurence, která prahne po jeho místě na satelitní Yamaze je velká a silná: Bradley Smith, Eugene Laverty, Andrea Iannone či třeba Alvaro Bautista jsou potencionální kandidáti. A právě Laverty jezdí letos v továrním superbikovém týmu Yamahy a ten už příští rok existovat nebude..., neboť Japonci se jako tovární tým stáhli z tohoto světového šampionátu.

Takže pokud by si Edwards své dosavadní místo v MotoGP na příští rok neudržel, byl by světový šampionát superbiků pro něho jistě alternativní řešení. Pro "GPweek" potvrdil Texasan, že speciálně s továrním týmem BMW už jednal. U Němců totiž není vůbec jisté, že Troy Corser a Leon Haslam také v roce 2012 budou na palubě bavorské továrny.

"Mluvil jsem s nimi. Existuje jedna možnost..., ale existují i jiné možnosti. Počkejme chvíli a pak uvidíme", je hodně tajemný ohledně svých plánů Colin Edwards.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist