Miller podstoupil operační zákrok pravého předloktí

Australan Jack Miller po závodě v Kataru prozradil, že měl v závěru obou klání opakovaně problémy s nedostatečným prokrvením pravé ruky (compartment syndrom). Jezdec tovární Ducati krátce po skončení Grand Prix Dauhá odletěl zpátky do Evropy, zamířil na univerzitní kliniku Dexeus v Barceloně a tam byl také v úterý večer operován. Návrat zpět do sedla GP21 je předpokládán už pro závod v Portugalsku.

V pondělí přiletěl Jack Miller do Barcelony z Kataru a okamžitě zamířil na univerzitní kliniku Dexeus, kde proběhla lékařská vyšetření pravého předloktí. Padlo rozhodnutí operovat ihned. Operační zákrok provedl Dr. Xavier Mir v úterý večer a Miller v nemocnici zůstane čtyřiadvacet hodin na pozorování. Jakmile bude propuštěn do domácího ošetření, může začít s rehabilitací.

Předpokládaným návratem k závodění je Velká cena Portugalska, která je na programu v polovině dubna. „Byla to krátká operace, která dopadla dobře,“ uvedl Jack Miller. „Už se nemůžu dočkat až zahájím rehabilitaci. Do Velké ceny Portugalska máme nějakých deset dní. Pokud vše půjde dle plánu, budu schopný jet v Portugalsku, třebaže ne ve stoprocentní kondici.“

Podobnou operaci pravého předloktí, jen v nemocnici IMED ve Valencii, podstoupil po návratu z Kataru také Iker Lecuona, jezdec stáje MotoGP Tech 3. Také v jeho případě je očekávaným návratem Portugalsko.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist