Mike Leitner končí v pozici šéfa tovární stáje KTM MotoGP

Rakušan Mike Leitner stál u zrodu projektu KTM v MotoGP. Jeho zásluhou prošly prototypy KTM RC16 od prvních testů v roce 2015, přes první závod ve Valencii v roce 2016 až k prvnímu vítězství Brada Bindera v roce 2020, které získal v Brně. Jak KTM oznámila v tiskové zprávě, Leitner končí v pozici šéfa továrního týmu a bude mít roli konzultanta.

V roce 2022, pro KTM šesté sezoně v královské kubatuře, má rakouský výrobce v plánu reorganizaci vedení továrního týmu KTM Factory Racing. Proto Mike Leitner (59let) již nebude šéfem stáje, ale přejde na novou pozici konzultanta.

„Mike byl klíčovou postavou v naši misi soupeřit s nejlepšími ve světě silničních závodů,“ uvedl Pit Beirer, ředitel KTM Motorsport. „Společně jsme vytvořili strukturu MotoGP se správným personálem a jezdci, jenž v tomto sportu dosáhla vynikajících výsledků. Naši RC16 a celý plán jsme začali stavět od základu a pod jeho vedením jsme dali dohromady skvělý tým, který přijal výzvu MotoGP.“

„Po společných sedmi letech jsme se rozhodli reorganizovat vedení MotoGP a nedokážu slovy vyjádřit náš vděk za všechnu práci, kterou vložil do tohoto projektu. Mike velmi tvrdě tlačil na to, abychom se ze zadních pozic startovního roštu dostali do první řady a jeho obětavost sehrála v našem úspěšném příběhu významnou roli.“

Vzhledem k tomu, že Mike Leitner přijal roli konzultanta, zřejmě se nepotvrdí spekulace o jeho přestupu k Suzuki. Nicméně to, že na Rakušanovo místo přijde Francesco Guidotti z Pramac Racingu, je nyní už víc než jisté.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist