Melandri: Výměna dat nic nepřinese

Při prezentaci týmu Gresini Honda přišla řeč i na vždy ožehavé téma, výměnu dat mezi oběma stájovými jezdci.

Tým kubatury MotoGP San Carlo Honda Gresini byl prezentován ve studiu Telenova v Miláně.

"Byl to dnes pro mě hodně speciální den, splnil se mi totiž můj privátní sen. Dva konkurence schopní italští jezdci ve vlastním týmu s italskými sponzory - to už není sen, to je pravda" řekl na úvod majitel týmu a ex-mistr světa stopětadvcaítek Fausto Gresini. 


Oba dva Italové Marco Melandri a Marco Simoncelli si sice velmi dobře rozumějí, ale: "Co se týká výměny informací, tak to není zas tak jednoduché. Marco je skoro dvakrát tak velký jako já a proto je setup našich motocyklů úplně jiný" řekl Marco Melandri a k tématu větší tovární podpory pro Simoncelliho dodal: "Je mně jedno, jestli Marco jako Rookie v satelitním týmu bude mít větší tovární podporu než já. To nemohu změnit a budu prostě dělat můj job", říká ex-vícemistr světa královské kubatury z roku 2005.


"Je mně jasné, že ve svém věku (27 let) je to letos moje poslední šance. Nemohu si dovolit žádnou chybu. Po dvou hodně nepříjemných létech chci dojíždět znovu na podia", dodává Melandri, který ovšm na posledních testech v Sepangu neskončil v Top ten (13.)


Zatím úplně jiné starosti má ale ex-mistr světa dvěstěpadesátek Marco Simoncelli, ten doposud přechod na čtyřtakty vůbec nezvládl, i když si zřejmě myslel po svém loňském podiovém vystoupení s Aprilii v superbicích, že to bude jednodušší. Ovšem MotoGP nejsou superbiky, o tom se už přesvědčili i jiní jezdci: "Marco musí dobře analyzovat oba dva své divoké pády s Hondou, neboť momentálně se nachází v hluboké duševní krizi. Musí zjistit, proč jezdí pomalu a přece spadne", říká k tomuto Simoncelliho problému jeho přítel Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist