Márquez znovu testoval, tentokrát s CBR600RR v Aragonii

Španěl Marc Márquez pokračuje v tréninkové přípravě před oficiálními testy MotoGP, které začínají v únoru na okruhu Sepang International v Malajsii. Jezdec tovární stáje Hondy si v říjnu loňského roku poranil oční nerv a dvojí vidění ho vyřadilo ze zbytku sezony 2021.

Osminásobný mistr světa Marc Márquez nejdřív dostal zelenou pro jízdu v sedle motokrosové motorky, pak trénoval v Portimau s Hondou RC213V-S a nyní má za sebou intenzivní den za řídítky CBR600RR, který absolvoval na okruhu Grand Prix v Aragonii.

Jízdy v Portimau i Aragonii Márqueze utvrdily v tom, že problémy s dvojím viděním nemá ani při vysokých, či únavě. Za takového stavu by mu nemělo už nic bránit v tom, aby byl uschopněn pro IRTA testy v Malajsii.

Po jízdách v Portimau Márquez uvedl: „Je to skvělý pocit, pocit úlevy, protože při jízdě nemám žádné potíže s viděním. V rámci fyzičky jsem našel oblasti, kde je to slabší, ale to normální vzhledem k tomu, že jsem neabsolvoval klasickou předsezonní přípravu.“

IRTA test MotoGP v Sepangu je pro pravidelné jezdce královské kubatury v termínu 5. a 6.února. Test v Indonésii je třídenní s termínem 11. až 13.února. První závod sezony 2022 je v Kataru spojen s datem 6.března.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist