Márquez riskuje zranění, tvrdí Schwantz

Legenda motocyklových závodů seriálu Grand Prix Kevin Schwantz se nechal slyšet, že pokud Marc Márquez nezmění svůj styl jízdy, může to pro úřadujícího šampiona jednou znamenat vážné zranění.

Úřadující světový šampion Marc Márquez havaroval roce 2017 celkem sedmadvacetkrát, což je neuvěřitelné číslo, které překonal pouze nováček u Aprilie Sam Lowes. Márquez přesto získal titul MotoGP, nicméně Kevin Schwantz, mistr světa pětistovek z roku 1993, Španěla varuje, že pokud svůj přístup nezmění, může to jednou znamenat vážné zranění.

„Musíte najít způsob jak jezdit tvrdě a zároveň snížit riziko, protože jednoho dne může dojít ke zranění,“ cituje Kevina Schwantze britský Autosport. „Možná si zlomíte klíční kost nebo něco menšího, ale to vás zpomalí. On (Márquez) je na limitu v každém kole. Pokud dáváte sto procent, děláte chyby, ale je to také způsob přijít na to, co vaše motorka dokáže. To nemůžete udělat při pětadevadesáti nebo šestadevadesáti procentech.“

„Měl štěstí, protože z vážných nehod, které měl v sezoně, dokázal vyváznout bez zranění. Dokáže z Hondy dostat téměř maximum a styl jízdy má přizpůsoben své motorce. Je radost ho vidět, protože v každém kole předvádí neuvěřitelné věci. Mluvil jsem s Liviem Suppem a ten na toto téma uvedl, že je těžké uvěřit tomu, co s motorkou dokáže. Stačí se na něj podívat a ihned si uvědomíte, jak je neuvěřitelný,“ dodal Kevin Schwantz.

Španěl Marc Márquez na toto téma uvedl: „Pokaždé jsem sebekritický. Cílem pro nadcházející sezonu je udržet rychlost, ale při menším počtu pádů a nedělat stejné chyby v závodech, jak tomu bylo v Argentině a Texasu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist