Márquez mezi nejlepšími sportovci světa

V hlavním městě Malajsie ve středu uspořádali slavnostní ceremoniál předávání prestižních cen Laureus World Sports Awards. Objevem roku byl v kategorii “Laureus World Breakthrough of the Year“ zvolen úřadující mistr světa silničních motocyklů Marc Márquez, jezdec tovární stáje Repsol Honda MotoGP.

Španěl Marc Márquez loni v Texasu vyhrál jako vůbec nejmladší jezdec v historii závod královské kubatury (ve 20 letech a 63 dnech) a rovněž jako nejmladší v historii seriálu Grand Prix vyhrál titul mistra světa v královské MotoGP (ve 20 letech a 266 dnech). Márquez byl navíc prvním nováčkem, který v premiérové sezoně vyhrál titul mistra světa královské kubatury, od vítězství Američana Kenny Robertse v roce 1978.

Španěl k ocenění v Laureus World Sports Awards uvedl: „Chtěl bych poděkovat Laureus Academy, že mi tuto cenu udělili. Je to pro mě mimořádná zkušenost, abych tu byl ve svých dvaceti se všemi těmito sportovními legendami. Je to jedna z nejdůležitějších cen, kterou jsem kdy vyhrál.“

Spolu s Marcem Márquezem byly ve středu v Kuala Lumpur oceněny další hvězdy sportovního nebe - Sportovcem roku je pilot formule 1 Sebastian Vettel, Sportovkyní roku je plavkyně Missy Franklin, Týmem roku Bayern Mnichov a cenu za Comeback roku 2013 získal tenista Rafael Nadal.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist