Márquez byl po šesti týdnech od operace na kontrole u lékaře

Ve čtvrtek absolvoval Marc Márquez první lékařskou prohlídku od jeho operace z 3.prosince roku 2020. Pro jezdce Repsol Hondy to již byla v pořadí třetí operace zlomené pravé ruky a výsledek prohlídky v nemocnici Ruber Internacional byl vyhodnocen jako uspokojivý. Nějaký důvod k přehnanému optimismu v rámci rychlé léčby tudíž ve zprávě chybí.

Ve zprávě tovární stáje Hondy píší, že Marc Márquez ve čtvrtek podstoupil lékařskou prohlídku v nemocnici Ruber Internacional, kde začátkem prosince uplynulého roku podstoupil již třetí operaci pravé pažní kosti. Lékaři provedli důkladnou revizi infikované pseudoartrózy a výsledky jsou uspokojivé. Márquez bude i nadále pokračovat v léčbě antibiotiky.

Právě problémy s hojením zlomeniny byly důvodem prosincové třetí operace. Čas na kompletní srůst pažní kosti je mezi osmi až deseti týdny. Márquez si ruku zlomil v červenci a po týdnu byl zpátky na motorce. Kost sice byla sešroubovaná kovovou destičkou, ale tlak z jízdy na prototypu MotoGP nevydržela a Márquez musel na druhou operaci. Později ale v ráně objevili infekci, diagnostikovali pseudoartrózu (jednoduše nezahojená zlomenina), nasadili antibiotika a operovali potřetí s vložením kostního štěpu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist