Marc Márquez řádil v ulicích Madridu, kde ho sledovaly tisíce fanoušků

Španěl Marc Márquez (Repsol Honda) byl vidět v ulicích Madridu, kde mu společnost dělaly tisíce jeho fanoušků. Stalo se tak při příležitosti uvedení očekávaného dokumentu "Marc Márquez: ALL IN", pětidílné minisérie, která hodnotí Márquezovu úspěšnou kariéru a zejména sezonu 2022, v níž Španěl učinil klíčová rozhodnutí o své budoucnosti v MotoGP. Seriál měl premiéru 20. února na Prime Video a od 5. června bude k dispozici zdarma a celosvětově na Red Bull TV.

V dokumentu Marc Márquez například hovoří o tom, jak ho zranění z Velké ceny Španělska 2020 donutilo přemýšlet o ukončení aktivní kariéry. Těžké období Márquez překonal a dokument má premiéru těsně před zahájením sezony MS silničních motocyklů 2023 do níž nastupuje v plné fyzické kondici a s vírou, že bude bojovat o sedmý titul MotoGP. Jak se ale vypořádá s následky zranění a prototypem, který není v ideální kondici, to ukáže až čas.

K dokumentární minisérii "Marc Márquez: ALL IN" se mimo jiné píše: „Seriál frontálním způsobem a s dosud jedinečným přístupem ilustruje Marcovu nejosobnější stránku: riziko, že podstoupí operaci a že se mu ruka nevyléčí, pocit utrpení z toho, že nemůže být tím, kým na motorce býval, ukazuje podporu rodiny a přátel... ale především dokumentuje jeho schopnost překonat nepřízeň osudu a vzrušení z toho, že se opět cítí jako jezdec a stojí na stupních vítězů. Zhodnotí také některé klíčové okamžiky své kariéry, které z Marca Márqueze udělaly jednoho z nejlepších jezdců historie.”


V rámci prezentační akce před premiérou dokumentu, projížděla ulicemi Madridu kolona 350 motorkářů v čele s Marcem Márquezem. Zájem o účast byla tak velká, že všechna místa byla vyprodána během několika hodin. Kolona ujela kolem tří kilometrů a vedl ji oficiální safety car MotoGP. Fanoušci měli možnost sledovat Hondu RC213V-S v akci. K tomu došlo na jedné z nejznámějších ulic, madridské Gran Vía, která je známá právě tím, že se na ní každoročně konají stovky premiér španělských filmů. Řev stroje MotoGP v centru velkoměsta, to byl pro všechny zážitek k nezaplacení.

První veřejná premiéra se záhy odehrála na obřím plátně, kde všichni viděli první díl dokumentárního seriálu. Na náměstí Plaza de España, Marc Márquez promluvil k veřejnosti a poděkoval jí za podporu v těžkých časech. Premiéry se mimo jiné zúčastnil generální ředitel MotoGP Carmelo Ezpeleta nebo také Marcův bratr Alex Márquez.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist