Marc Márquez nenastoupí do úvodního podniku sezony v Kataru

V pondělí Marc Márquez oficiálně potvrdil rozhodnutí nenastoupit do úvodního závodu sezony mistrovství světa silničních motocyklů, který se jede tuto neděli v katarském Losail. Po poradě s ošetřujícími lékaři mu to nebylo doporučeno.

Léčba zraněné ruky pokračuje v případě Marca Márqueze dobře. Jeho tréninková zátěž postupně roste, jak jsme měli možnost vidět při jeho prvních výjezdech na trať v sedle RC213V-S. Poslední vyšetření v nemocnici Ruber Internacional v Madridu potvrdilo pozitivní trend léčby, nicméně tým lékařů Márquezovi návrat k závodění v tuto chvíli nedoporučil.

„Po poslední kontrole s lékařským týmem mi doktoři doporučili, že nejrozumnější je v této chvíli nenastoupit do závodního víkendu v Kataru a pokračovat v plánu léčby, na kterém jsme v posledních týdnech pracovali,“ uvedl Marc Márquez. „Byl bych nesmírně rád, kdybych do úvodního závodu sezony světového šampionátu nastoupil, ale ještě musíme pracovat na tom, abych byl v optimálním stavu, který mi umožní návrat k závodění,“ dodal tovární jezdec Hondy.

Další kontrolu má Marc Márquez 12.dubna, tedy po Velké ceně Dauhá, ale před závodem portugalské Grand Prix, jenž může být místem jeho návratu k závodění. Uvidíme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist