Lukáš Pešek závod v Jerezu nedokončil

Český motocyklový jezdec Lukáš Pešek startoval do Velké ceny Španělska z poslední řady. Dobře zvládl startovní manévr, čímž se posunul do druhé desítky a otevřel si tak cestu za bodovanými pozicemi. Pád v sedmé minutě závodu mu jeho šanci získat první mistrovské body překazil.

Závod královské kubatury ve španělském Jerezu byl třetím startem Lukáše Peška mezi elitou motocyklového šampionátu. Český závodník během tréninkové přípravy předvedl určitý progres, když čtvrtý volný trénink ukončil sedmnáctým časem. Do kvalifikace tak nastupoval s odhodláním zajet podobný výsledek, jaký se mu naposledy podařil v Kataru.

Hned v prvním rychlém kole ale zaznamenal pád, a protože má kvalifikace jen patnáct minut, nestačil zajet čas, kterým by si zajistil výhodnější startovní pozici. Do závodu španělské Grand Prix tak musel startoval z třiadvacáté pozice. Po startu šel do toho naplno a byl velmi blízko možnosti zajet bodované umístění. Bohužel mu ujel předek motorky a český jezdec skončil ve štěrku únikové zóny.
„Od startu to šlo dobře a já se dostal do druhé desítky. Pak mi ale nesmyslně zkřížil cestu můj týmový kolega a já se opět propadl. Další problém jsme měli s kontrolou trakce, která prostě nefungovala. Na přední kolo jsme opět nasadili tvrdou pneumatiku a já znovu spadl, stejně jako v sobotní kvalifikaci.“

„Už ji nikdy nepoužiji. Závod tedy špatný, ale v trénincích, když vše funguje, tak to není špatné. V pondělí nás čeká celý den testování. Chtěl bych najet co nejvíce kilometrů. Navíc budeme zkoušet novou elektroniku,“ řekl Lukáš Pešek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist