Lukáš Pešek pojede MotoGP

Český pilot Lukáš Pešek pojede mistrovství světa královské kubatury MotoGP/CRT. Pražský vítěz dvou závodů Grand Prix podepsal dnes smlouvu s italským týmem IODA Racing a bude tak týmovým kolegou Danila Petrucciho. Týmovým majitelem je Giampiero Sacchi, který byl Peškovým šéfem v letech 2006 a 2007.

Projekt Iodaracing srl dnes s potěšením oznámil, že dosáhl dohody s jezdcem Lukášem Peškem, který se zúčastní v roce 2013 Mistrovství světa MotoGP na biku IODA SUTER s motorem BMW a český jezdec tak bude týmovým kolegou Itala Danila Petrucciho.

Lukáš Pešek, narozený v Praze 22. listopadu 1985, vyrůstal na motocyklu Derbi v týmu, kde byl na čele Giampiero Sacchi. Od roku 2005 do roku 2007 získal celkem dvě vítězství 125 ccm v Číně a Austrálii a v roce 2007 i další čtyři podiová umístění, kromě tři pole position. Od roku 2008 do roku 2009 pak závodil v kubatuře do 250 ccm a 2010 v Moto2.
"Lukáši, vítejte zpět," řekl Giampiero Sacchi, generální ředitel z Iodaracing Ltd. a pokračoval: "Společně jsme napsali spoustu krásných stránek v týmu Derbi. Teď nás čeká těžký úkol, ale jsem si jistý, že Lukáš má na to, aby se prosadil i v nejvyšší třídě."

"Za tuto příležitost jsem velmi šťastný", řekl po podpisu smlouvy Lukáš Pešek pro oficiální stránky týmu a dodal: "Za to musím poděkovat Giampierovi Sacchimu, na něhož mám skvělé vzpomínky ze závodění v kubatuře 125 ccm. Nečeká mě nic snadného, v MotoGP jezdí nejlepší piloti světa. Je to pro mě velký krok, ale udělám vše, abych dosáhl nejlepších výsledků."
Jak uvedl italský web gpone, musí český jezdec Lukáš Pešek zaplatit okolo 220 000 Euro.

V příštím roce se tak můžeme pochlubit tím, že v královské kubatuře MotoGP pojedou dva čeští piloti a budeme se tak těšit na pokračování souboje Karla Abrahama se svým dlouholetým domácím rivalem Lukášem Peškem, stejně jako v letech 2008-2009 v kubatuře do 250 ccm a 2010 v Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist