Lorenzo ztrácí padesát tisícin, Rossi přes půl sekundy

Jezdci tovární Yamahy absolvovali první volné tréninky a prozatím je to Jorge Lorenzo, kdo je z dvojice uchazečů o mistrovský titul tím rychlejším. První den volných tréninků uzavřel Španěl na druhém místě, když na páteční maximum ztratil jen padesát tisícin. Ital Valentino Rossi je v kombinaci časů devátý a jeho čas byl o necelých sedm desetin pomalejší.

Španěl Jorge Lorenzo hned ráno nasadil vysoké tempo a první trénink vyhrál časem 1'30,047 sekundy. Podmínky kvůli dešti nebyly ideální, ale je vidět, že to Lorenzovi příliš nevadilo. Odpoledne už nestačil na Marca Márqueze, který Lorenza překonal rozdílem padesáti tisícin. Rozdíl je to ale minimální a Lorenzo je s prvním dnem příprav na Velkou cenu Austrálie spokojený.

„Zkoušeli jsme nějaká nastavení, ale obecně máme dobrý základ,“ uvedl v pátek odpoledne Jorge Lorenzo. „Dráha je celkem dost kluzká a je mnohem horší než tomu bylo loni nebo předloni. Také je hrbolatější, ale to je pro všechny stejné. Rychlost máme dobrou, teď jen potřebujeme na zítra o něco zlepšit akceleraci a pár dalších detailů.“

V prvním tréninku Valentino Rossi skončil třetí a na nejlepší kolo svého týmového kolegy ztratil 0,525 sekundy. Odpoledne to byl devátý čas a ztráta na maximum dne v podobě 0,658 sekundy. „Pocit nemám špatný, rychlost byla odpoledne celkem dobrá a rovněž s použitou pneumatikou jsem dokázal jezdit slušné časy.“

„Nebyl jsem ale dostatečně silný v jednom rychlém kole na nových pneumatikách, zároveň jsme ale zkoušeli přední asymetrickou pneumatiku a pocitově to nebylo špatné. Zítra očekáváme dobré podmínky a zkusíme zapracovat na zlepšení, abych byl silnější,“ dodal Valentino Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist