Lorenzo v Austrálii nepojede, Bautista v roli náhradního jezdce

V neděli Ducati oficiálně potvrdila, že Jorge Lorenzo, který v pátek absolvoval výjezd na dvě kola, aby následně kvůli nedoléčené zlomenině levého zápěstí z japonské GP odstoupil, nenastoupí ani do Velké ceny Austrálie. Na Phillip Islandu španělského závodníka nahradí Álvaro Bautista, který zajel v Japonsku na parádní páté místo.

Jezdec tovární stáje Ducati Jorge Lorenzo z Japonska odletěl zpátky do Španělska, kde společně s lékaři budou hledat možnosti léčby zápěstí tak, aby byl připraven nastoupit v Malajsii. Zda se to podaří je v této chvíli samozřejmě s otazníkem.

Původně bylo ohledně náhradního jezdce ve hře jméno Jacka Millera z Pramac Racingu, satelitu Ducati, ale nakonec je to Álvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team), kdo vícenásobného šampiona v Austrálii nahradí. Bautista letos v MotoGP končí a příští rok zahájí novou éru jezdce tovární stáje Ducati ve WorldSBK.

K šanci sedlat tovární techniku Álvaro Bautista řekl: „Moc chci poděkovat týmu Ángel Nieto, Jorge Martinezovi a vůbec všem, kteří mi umožnili jet v Austrálii pro tovární tým. Také chci poděkovat Ducati za možnost s nimi spolupracovat. Bude to víkend, kde zkusím nabrat co nejvíc zkušeností a pracovat tím nejlepším způsobem, aniž bych sledoval nějaké cíle. Závodit s továrním týmem je vzrušující příležitost a učinit tak s Ducati je splněný sen.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
KARING přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist