Lorenzo: Menší tlak díky nule?

Jorge Lorenzo udělal v Silverstone jednu chybu, která ho nejen stála vedení v šampionátu, ale ukončil tak i neuvěřitelnou sérii 25 závodů bez pádu.

Jorge Lorenzo svým pádem při Grand Prix Británie ukončil neuvěřitelnou sérii 25 závodů, kdy skončil vždy v Top4, naposled to byl závod na Phillip Island 2009: "V neděli skončila neuvěřitelná série 25 závodů bez přerušení, kdy jsem vždy dojel v Top4. Je to už opravdu hodně dlouho, co jsem měl v ústech takovou trpkou příchuť. Naposled to byla Austrálie 2009, a skoro si už na ni ani nevzpomínám", řekl úvodem Španěl.
"V Silverstone jsem byl úplně koncentrován na to, abych bojoval o vítězství a hlavně proto, že se jelo za deště. Každý trénink jsem byl v dešti čím dál tím lepší a v sobotu byl motocykl opravdu velmi dobrý. Vůči mému týmu se cítím hodně provinile, všichni si dělali v tomto závodě velké naděje. Cítím se provinile i vůči mému fanklubu, kteří zde navzdory počasí, byli v počtu 50 osob. Ale musím se na tuto záležitost dívat i z té pozitivní strany. Možná, že mě tato nula ze Silverstone odebrala trochu tlaku. Nyní je tedy na Caseym, aby byl on v roli zajíce, kterého honí chrti." analysuje vše úřadující mistr světa Jorge Lorenzo. 
"Měl jsem hodně štěstí, že jsem se při tomto pádu nezranil. Airbag mé kombinézy totiž fungoval perfektně, neboť ještě než jsem upadl na zem, tak už byl aktivní. Tím se zmenšilo vysoké riziko zranění. Tento airbag už nosím tři roky a přináší mně více sebedůvěry. Jeho pomocí se snižuje možnost zranění. Tento airbag může zachránit život hodně motorkářům", vysvětluje dále Lorenzo.
Cirkus MotoGP nyní cestuje po závodech v Anglii do Holandska: "Další závod se jede v Assenu, tedy na mé oblíbené dráze, kde jsem vloni vyhrál a kde je domovem můj týmový manažér Wilco Zeelenberg. Bude to hodně důležitý závod pro Yamahu, která bude slavit 50 let závodění. Pojedu zde v klasických červeno-bílých barvách", těší se na DutchTT Jorge Lorenzo. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist