Lorenzo má pro start v Malajsii od lékařů zelenou

Tovární jezdec Ducati Jorge Lorenzo prošel lékařskou vstupní prohlídkou a v pátek nastoupí do přípravy na závod osmnáctého podniku sezony Velké ceny Malajsie. Španěl po pádu nedokončil závod v Aragonii, následně havaroval v Thajsku, kde si zranil zápěstí a v Japonsku odjel jen jeden trénink a odstoupil. Po návratu do Barcelony absolvoval operační zákrok, takže vynechal i závod v Austrálii a nyní by už rád znovu závodil.

V Austrálii nahradil zraněného Jorge Lorenza jeho krajan Álvaro Bautista a nutno říct, že velmi úspěšně, jelikož závod dokončil čtvrtý a pro italského výrobce tím získal cenné body do soutěže týmů. V Malajsii už chce závodit Jorge Lorenzo, který má sice krátce po operaci zlomeného zápěstí, ale je odhodlán to zkusit. V záloze bude připraven Michele Pirro.

„Je to jen osm dnů, co mi operovali vazy v zápěstí, ale cítím se mnohem lépe,“ řekl Jorge Lorenzo v Sepangu. „Je to zatím dost brzo a potřebujeme čas, abych zjistil jak bude zápěstí vypadat až pojedu s motorkou, jaká tam jsou rizika a jak moc to bude bolet. Doufám, že to půjde, ale stoprocentní to ještě není a Sepang je hodně náročná trať, tudíž to není ideální místo pro návrat na dráhu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Clint. přispěl 2 Kč
Pastell přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist